image

Oracle komt in eerste patchronde van 2023 met 327 beveiligingsupdates

woensdag 18 januari 2023, 11:09 door Redactie, 1 reacties

Oracle heeft tijdens de eerste patchronde van 2023 in totaal 327 beveiligingsupdates uitgebracht. De patches zijn onder andere voor kritieke kwetsbaarheden in Oracle Essbase, Oracle Commerce, Oracle Communications, Primavera Gateway, Oracle Financial Services, Oracle Fusion Middleware, Oracle HealthCare, Oracle JD Edwards, Oracle MySQL, Oracle PeopleSoft, Oracle Siebel, Oracle Support Tools, Oracle Systems en Oracle Utilities.

Het gaat om tientallen kwetsbaarheden waarvan de impact op een schaal van 1 tot en met 10 met een 9.9 of 9.8 is beoordeeld. Via dergelijke lekken kan een ongeauthenticeerde aanvaller op afstand systemen overnemen. Eén van de producten met dergelijke beveiligingslekken is Oracle WebLogic Server, dat in het verleden geregeld doelwit van aanvallen is geweest. Bij deze aanvallen werden kwetsbaarheden korte tijd na het uitkomen van de beveiligingsupdates al aangevallen.

Oracle stelt dat het geregeld berichten ontvangt van organisaties die succesvol zijn aangevallen omdat ze beschikbare updates niet hadden geïnstalleerd. Het softwarebedrijf roept klanten dan ook op om de nu uitgebrachte patches "zonder vertraging" en "zo snel mogelijk" te installeren. In tegenstelling tot veel andere softwarebedrijven, zoals Adobe en Microsoft die maandelijks met patches komen, brengt Oracle vier keer per jaar beveiligingsupdates uit. De volgende patchronde staat gepland voor 18 april.

Reacties (1)
18-01-2023, 11:55 door Anoniem
Oracle producten zijn ver achterhaald wat betreft security. 4x per jaar kan in deze wereld echt niet meer. Maar dan wel claimen dat klanten maar zonder vertraging (en dus testen e.d.) het maar moeten installeren als Oracle uiteindelijk een sh*tload aan updates uit brengt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.