image

Defensie waarschuwt voor nepprofielen van Commandant Landstrijdkrachten

vrijdag 10 maart 2023, 10:31 door Redactie, 5 reacties

Defensie waarschuwt voor oplichters die gebruikmaken van nepprofielen van Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen op Instagram en Facebook. De oplichters vragen mensen om geld voor een bepaald doel. Daarbij maken ze gebruik van de naam en foto’s van generaal Wijnen. Inmiddels hebben meerdere mensen gemeld op deze manier te zijn benaderd. In één geval is geld overgemaakt. Het vermoeden bestaat echter dat meer mensen slachtoffer zijn geworden.

"Deze profielen zijn gelukkig door Facebook verwijderd, maar het lijkt wel dweilen met de kraan open", laat Wijnen weten. "Ik vind het vreselijk dat op deze manier nietsvermoedende mensen worden voorgelogen en dat hen geld afhandig wordt gemaakt. Het misbruik via mijn identiteit doet ook afbreuk aan mijn positie als commandant van de landmacht. We doen er alles aan om dit te stoppen en de nepprofielen te laten verwijderen, maar dat is niet altijd even gemakkelijk met deze tech-reuzen." Defensie heeft aangifte gedaan bij de Koninklijke Marechaussee en melding gemaakt bij de veiligheidsdiensten.

Reacties (5)
10-03-2023, 11:35 door Anoniem
Ja, waarom gebruikt de overheid dan nepprofielen.
Nu bij het misbruik maken, wordt er huilerig gedaan.
Kom op zeg.
10-03-2023, 11:52 door Anoniem
Eh... veesboek? Is er iemand die daar nog enige vorm van vertrouwen in heeft (eh... blijkbaar wel dus...).
Dat zijn waarschijnlijk de mensen die je ook per post kunt overvallen ofzo.
10-03-2023, 12:44 door johanw - Bijgewerkt: 10-03-2023, 12:45
Wat is dat bepaalde doel dan wel? Aanschaf van wapens voor de oorlog in de Oekraiene soms? Als iemand daar geld voor geeft kan ik alleen maar gniffelen als het bij andere oplichters dan de Oekraieners terecht blijkt te komen.
10-03-2023, 14:05 door Anoniem
Door Anoniem: Ja, waarom gebruikt de overheid dan nepprofielen.
Nu bij het misbruik maken, wordt er huilerig gedaan.
Kom op zeg.
Totdat jouw[/i] profiel wordt gekopieerd en ingezet wordt als nepprofiel om geld te roven van nietsvermoedende goede vrienden van je... Ga jij dan geen huiliehuilie doen dan? Kom op, zeg...
10-03-2023, 15:11 door Anoniem
Maar de overheid doet het ook met profielen van gebruikers met online uitingen, die hen niet aanstaan.

Dan wordt er op zo'n wappie even karaktermoord gepleegd. Allemaal voor het zogenaamde goede doel van de cabal-gezinde overtuigingsmachine.

In de oorlog wist men in Duitsland dat er nergens zoveel verraders en collaborateurs konden worden gevonden als in Nederland.

De Wehrmacht soldaat liep het veiligst onder de Hollandse hemel.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.