image

Mozilla geeft overzicht populairste adblockers: helpen tegen afleiding en frustratie

zaterdag 11 maart 2023, 09:03 door Redactie, 9 reacties

Mozilla heeft een overzicht gepubliceerd van de adblockers die het zelf graag gebruikt en volgens de Firefox-ontwikkelaar zorgen voor minder afleiding en frustratie op internet. "Het gebruik van adblockers kan de afleiding en frustratie geassocieerd met online advertenties die overal tijdens je internetgebruik verschijnen wegnemen", aldus Mozilla.

Daarbij is uBlock Origin de gouden standaard, zo stelt de Firefox-ontwikkelaar. Meer dan 6,5 miljoen Firefox-gebruikers hebben de extensie geïnstalleerd. Van de tien populairste Firefox-extensies zijn er vijf adblockers. Naast uBlock Origin stelt Mozilla dat ook het gebruik van AdBlocker Ultimate, AdGuard AdBlocker, Ghostery, Popup Blocker en Webmail Ad Blocker voor een fijnere internetervaring zorgen.

Reacties (9)
11-03-2023, 09:36 door Anoniem
Of een andere DNS server gebruken:
https://noexit.tv/free-public-pi-hole-dns-with-ipv6-support/
11-03-2023, 11:20 door Anoniem
Met uBlock kan je ook andere dingen uit websites verwijderen bijvoorbeeld op de youtube website the shorts verwijderen. Je kan met de element kiezer (eye dropper) een website onderdeel kiezen wat je niet meer wil zien. Ideaal.
11-03-2023, 13:22 door Anoniem
Ik weet nog een goede blocker geen malware op Googleplaystore .(..TC SLIM ). Houd hoop rommel tegen en vpn
11-03-2023, 15:23 door Anoniem
Waarom staat Privacy Badger niet in het rijtje? En Censor Tracker? Requestly?

Ik hou logs bij via chrome-net-export-log.json.

#webproxy
11-03-2023, 17:00 door Anoniem
"Het gebruik van adblockers kan de afleiding en frustratie geassocieerd met online advertenties die overal tijdens je internetgebruik verschijnen wegnemen"
Dat, maar ik doe het toch vooral omdat de advertentiebranche hun beveiliging niet op orde heeft ("wij kunnen niet...") en ik het risico te groot vind dat ze ets aan mijn computer of mijn gegevens verklooien.
Als ze hun zaakjes op orde hebben of deze niet-kunners uit de markt verwijderd zijn en er competente aanbieders voor in de plaats gekomen zijn wil ik wel weer eens kijken.
11-03-2023, 20:46 door Anoniem
Door Anoniem: Of een andere DNS server gebruken:
https://noexit.tv/free-public-pi-hole-dns-with-ipv6-support/

Securitytechnisch natuurlijk olidom om je DNS in handen te leggen van zo iemand, wie weet naar welke malafide sites je doorverwezen wordt als je naar nu.nl gaat. Dan nog liever bij één van de grote data verzamelaars.

Zelf draai ik unbound en doe de requests dus rechtstreeks bij de root servers.
12-03-2023, 11:50 door Anoniem
Zelf draai ik unbound en doe de requests dus rechtstreeks bij de root servers.

leg uit !?
12-03-2023, 21:51 door cyberpunk
Naast Fx met uBlock Origin heb ik ook nog een Raspberry Pi met Pi-Hole. En via PiVPN kan ik ook extern met de smartphone gebruik maken van Pi-Hole. Helaas wordt het niet overal ondersteund (ik denk bijvoorbeeld aan free wifi in ziekenhuizen).
13-03-2023, 11:00 door Anoniem
Door Anoniem: Zelf draai ik unbound en doe de requests dus rechtstreeks bij de root servers.

leg uit !?

Unbound is een authorative DNS resulver die je (bovenop) bijvoorbeeld pihole kan draaien om deze de volledige DNS dienst over te laten nemen.
Instructie etc:
https://www.crosstalksolutions.com/the-worlds-greatest-pi-hole-and-unbound-tutorial-2023/
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.