image

Politie zoekt cybervrijwilligers voor ondersteuning bij onderzoeken

donderdag 16 maart 2023, 11:56 door Redactie, 8 reacties

Het politieteam Veluwe Vallei Noord is een pilot gestart waarbij het cybervrijwilligers zoekt voor ondersteuning bij lopende onderzoeken en preventieve acties. Deelnemers gaan onderdeel uitmaken van het basisteam Veluwe Vallei Noord en werken vanuit het politiebureau in Barneveld. "Of het nu gaat om bankhelpdeskfraude, phishing, ransomware, vriend-in-noodfraude of sextortion; de aanpak van digitale criminaliteit en cybercrime heeft anno 2023 hoge prioriteit", aldus de politie.

Er wordt gezocht naar vrijwilligers die maatschappelijk betrokken zijn en hun kennis en ervaring over cybercrime en digitale veiligheid graag willen delen met de politie om zo bij te dragen aan een veiliger online domein. Naast ondersteuning bij lopende onderzoeken helpen vrijwilligers ook bij het opnemen van aangiften en het analyseren daarvan, om zo trends te ontdekken zodat er beter kan worden aangesloten op behoeftes uit de gemeenten.

Politievrijwilligers ontvangen een reiskosten- en vrijwilligersvergoeding. Daarnaast moeten ze ook een veiligheidsonderzoek ondergaan en net als andere agenten de ambtseed of ambtsbelofte afleggen. Geïnteresseerden kunnen tot en met 18 april reageren.

Reacties (8)
16-03-2023, 15:41 door Anoniem
Het is weer die tijd van t jaar waar de meest onwaarschijnlijke voorstellen en onderzoeken verschijnen... Iets met de eerste van t tweede kwartaal.....
16-03-2023, 17:54 door Anoniem
Tsja, die agenten werken natuurlijk ook voor niks...
16-03-2023, 18:50 door Anoniem
Door Anoniem: Het is weer die tijd van t jaar waar de meest onwaarschijnlijke voorstellen en onderzoeken verschijnen... Iets met de eerste van t tweede kwartaal.....

Ik kan je vertellen dat dit niets met 1 april te maken heeft.
16-03-2023, 22:48 door Anoniem
gratis werken?
Neen, dank u wel in mijn zeldzame vrijetijd doe ik wat anders.
17-03-2023, 00:26 door Anoniem
Voor €4 per uur, incl. de reiskosten zal het lastig worden ook maar iemand te interesseren voor een dergelijke functie. Zou best interesse hebben, vanuit het maatschappelijk belang, maar dat vrijwilligerswerk geld zou kosten gaat mij net een beetje te ver.
18-03-2023, 11:31 door Anoniem
Prachtige manier voor black en grey hats om daar eens binnen te geraken.

Ergo VOG vragen en vooraf een strenge screening-procedure toepassen.
Nederland is al (cyber-)crimineel genoeg, soms van top tot teen lijkt het wel.

Heeft iemand hier wel eens over nagedacht,
hoe cybercriminelen aan de hen benodigde informatie komen?
19-03-2023, 13:27 door Anoniem
De mens gereduceerd tot een pakket data, die gehackt kan worden, levend binnen een elektromagnetisch 'çomputronium'.

Een wezen, niet langer behorend bij deze planeet, maar gedompeld in een hen over te nemen programmeerbare informatie-dragende levende substantie.

De meesten onder ons niet bewust van hoe ver dit al gaande is
22-03-2023, 11:31 door Anoniem
Door Anoniem:De meesten onder ons niet bewust van hoe ver dit al gaande is
Ben blij voor jou en anderen dat jij iets te doen hebt in je vrije tijd, dan kun je je in ieder geval niet met het hierboven gevraagde bezighouden!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.