image

Vermeende beheerder van datalekforum BreachForums aangehouden in VS

zaterdag 18 maart 2023, 09:38 door Redactie, 2 reacties

De FBI heeft de vermeende beheerder en eigenaar van datalekforum BreachForums aangehouden. Via het forum, dat nog steeds online is, werden en worden miljoenen gestolen persoonsgegevens afkomstig van datalekken aangeboden. De verdachte heeft bij zijn aanhouding bekend de eigenaar en beheerder te zijn, zo blijkt uit een verklaring van een FBI-agent. Zijn aanhouding is ook op het forum bevestigd.

Inmiddels heeft een andere beheerder aangegeven dat hij het forum overneemt en in de lucht zal houden. Volgens deze beheerder zijn er geen aanwijzingen dat de autoriteiten de infrastructuur van BreachForums hebben geïnfiltreerd. De afgelopen maanden werden tal van gestolen databases met allerlei persoonlijke informatie via BreachForums aangeboden.

Reacties (2)
18-03-2023, 09:42 door Anoniem
Het verhaal blijft simpel: zorg dat de data er niet is. Wat er niet is, kan ook niet gelekt worden.
19-03-2023, 19:08 door Anoniem
@ vorige

Wie houdt nog bij waar zijn data overal verzameld wordt.... de gemiddelde kennis van mij heeft 40 apps op zijn telefoon waarvan hij in zeker 20 apps data heeft ingevoerd.

Dat zijn al 20 bedrijven, met adverteerders en third party komt dat op misschien 30 uit. Tel daarbij wat een gemiddeld huishouden heeft aan service contracten, kranten, dienstverlening dingetjes, telefoon abbos, gas water licht dan komt er nog eens minstens 20 bij. 30+20=50 en dan nog google, gmail wat alles analyseerd en hun partners niet eens meegeteld

Een persoon koopt vaker op bol.com? Dan ligt je informatie bij al hun partners. Sommigen tot wel 100 bedrijven per jaar.

En sommigen van die bedrijven houden jouw informatie vast - permanent- .Ik maak regelmatig mee dat ik informatie van 20 jaar geleden kan opvragen waar ik ooit gekocht heb.

De kleintjes houden zich niet aan allerlei wetten want ze hebben er geen capaciteit voor.

Anderen zoals artsen en apothekers vinden dat ze na afloop contract nog 20 jaar jouw data moeten bewaren.

Deze wetten stroken niet met de moderne vluchtige samenleving.

Zolang de overheid niet straffer optreedt , ook met voorlichting en reklamespotjes, is het dweilen met de kraan open en zal de politie steeds meer en meer klachten krijgen van burgers die hun data gelekt zien.

Misschien iets voor SIRE om voorlichting te doen in reklamespotjes

Het begint allemaal met bewustwording.

Ook de BSN... waarom is dit nog niet veranderbaar?

Misschien zou een hacker een bulk data moeten lekken met BSN van bestuurders.. misschien dat dan wel opgetreden wordt... in dit land is er namelijk een klassesysteem... zij die boven ons staan en zij die het vergif moeten slikken...

zij die besturen denken macht te hebben maar dat kan nog wel eens anders uitpakken, kijk maar naar hoe het vergaat nu met het hoofd van de NCTV

einde verhaal .... op na de volgende antidemocratische actor, opererend binnen Nederland met 'russische praktijken' die niet horen in europa of de vs
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.