image

Microsoft meldt probleem met automatische script-updates Exchange Server

dinsdag 25 april 2023, 12:07 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 25-04-2023, 14:16

Verschillende Microsoft-scripts voor Exchange Server worden door een probleem met een updatefunctie niet meer automatisch bijgewerkt, zo heeft het techbedrijf bekendgemaakt. Beheerders die van de scripts gebruikmaken moeten handmatig een nieuwe versie installeren, aangezien de oude versies geen automatische updates meer kunnen ontvangen.

Microsoft biedt verschillende scripts voor Exchange Server die bijvoorbeeld bij de installatie kunnen helpen of veelvoorkomende configuratieproblemen detecteren. Een van de getroffen scripts maakt het mogelijk om misbruik van een kritieke Outlook-kwetsbaarheid te detecteren (CVE-2023-23397). Met name de Exchange Server HealthChecker wordt volgens Microsoft veel gebruikt.

Bij het gebruik van de in totaal negen getroffen scripts tussen 6 april en 18 april van dit jaar zal de automatische update van de scripts niet meer werken. Microsoft heeft nu nieuwe versies van de betreffende scripts uitgebracht, maar beheerders moeten die wel handmatig installeren.

Reacties (3)
25-04-2023, 14:01 door Anoniem
Kan iemand mij als nieuwe bezoeker vertellen welke bron de redactie gebruikt. Ik zie namelijk nergens een bron waarin Microsoft meldt dat ver problemen zijn met de scripts voor Exchange server. Ik kan natuurlijk ook niet goed gegoogled hebben.
25-04-2023, 14:20 door Anoniem
Door Anoniem: Kan iemand mij als nieuwe bezoeker vertellen welke bron de redactie gebruikt. Ik zie namelijk nergens een bron waarin Microsoft meldt dat ver problemen zijn met de scripts voor Exchange server. Ik kan natuurlijk ook niet goed gegoogled hebben.

Er zit in linkje achter "bekendgemaakt"
25-04-2023, 15:05 door walmare
En zo houdt deze leverancier de arme systeembeheerder altijd bezig. Auto lifecycle management is met deze leverancier onmogelijk.
Wie niet de stekker uit exchange trekt, verdient er zelf dik en de beheerder dun aan en neemt een xxx loopje met de klant.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.