image

Mozilla neemt Fakespot over voor het herkennen van nepreviews

dinsdag 2 mei 2023, 16:04 door Redactie, 5 reacties

Mozilla heeft Fakespot overgenomen, een dienst die zich bezighoudt met het detecteren van nepreviews op internet, zo is vandaag bekendgemaakt. Fakespot blijft beschikbaar voor verschillende browsers en smartphones, maar er zal in de toekomst een "unieke" integratie met Firefox plaatsvinden. Hierdoor zouden Firefox-gebruikers beter in staat moeten zijn om echte van neprecensies te onderscheiden, zo claimt Mozilla.

Fakespot maakt naar eigen zeggen gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om patronen en overeenkomsten tussen reviews te herkennen, om zo vermeende misleidende recensies te kunnen detecteren. Volgens Fakespot-oprichter Saoud Khalifah is het eenvoudiger dan ooit tevoren om neprecensies te maken en is de browser de eerste plek waar deze content binnenkomt. Daardoor zou de browser ook het beste zijn uitgerust om nepreviews tegen te gaan.

Reacties (5)
02-05-2023, 16:56 door Anoniem
Kan Fakespot ook reviews detecteren die met GPT-4 zijn gemaakt? Wat een miskoop. Dit is niet core business voor Mozilla.
02-05-2023, 19:01 door Anoniem
Daardoor zou de browser ook het beste zijn uitgerust om nepreviews tegen te gaan.

Ik snap niet wat dit betekent. Bloat?
03-05-2023, 09:12 door Leo van Lierop
Door Anoniem: Kan Fakespot ook reviews detecteren die met GPT-4 zijn gemaakt? Wat een miskoop. Dit is niet core business voor Mozilla.
Mozilla zorgt voor een veilig internet zoals het nu met malware ook al doet. Als iets echt fake is, hoef ik dat niet te zien.
03-05-2023, 10:41 door Anoniem
Het lijkt me veel beter om dit niet in browsers maar in zoekmachines op te lossen...
Als je website door het plaatsen van fakereviews naar pagina 30 van de google zoekresultaten zakt dan is het snel
afgelopen.
03-05-2023, 11:08 door Anoniem
Ik zou willen dat Mozilla stopte met al die stomme uitstapjes allerlei wissewasjes. Ze zouden zich moeten richten op het verbeteren en veiliger maken van de browser, niet die stomme dingetjes zoals dat cadeau-icoontje als een nieuwe versie geïnstalleerd is, het is een browser, niet een Fisher Price speelgoedcomputer.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.