image

Datalek saas-aanbieder Brightly Software raakt drie miljoen gebruikers

maandag 15 mei 2023, 16:05 door Redactie, 0 reacties

Een datalek bij de Amerikaanse saas-aanbieder Brightly Software raakt drie miljoen gebruikers, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Brightly Software is een dochteronderneming van Siemens en levert "intelligent asset management solutions" voor het beheer van gebouwen en onderhoud. Daarnaast biedt het ook een online cloudplatform voor onderwijsinstellingen genaamd SchoolDude. Dat wordt onder andere gebruikt voor beheer, gebouwautomatisering, inventarismanagement, alarmautomatisering en andere zaken.

Onlangs wist een aanvaller toegang tot de gegevens van SchoolDude-gebruikers te krijgen. Het gaat om naam, e-mailadres, accountwachtwoord, telefoonnummer en naam van schooldistrict. Uit een datalekmelding die bij de procureur-genaal van de Amerikaanse staat Maine werd gedaan blijkt dat van in totaal drie miljoen gebruikers de gegevens zijn gestolen. Hoe de aanval kon plaatsvinden laat Brightly Software niet weten. Vanwege het datalek heeft het bedrijf besloten om van alle gebruikers het wachtwoord te resetten.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.