image

Provincie Groningen verbiedt TikTok op werktelefoons van ambtenaren

woensdag 24 mei 2023, 15:43 door Redactie, 1 reacties

De provincie Groningen heeft het gebruik van TikTok op werktelefoons en -tablets van ambtenaren verboden. De app is niet meer vanuit het provinciehuis te gebruiken en ook niet meer te downloaden op de telefoons en tablets van de provincie. Statenleden hebben niet de beschikking over een telefoon van de provincie, maar wel over een tablet, zo meldt RTV Noord.

"Wij ontraden het privégebruik van TikTok wel", zegt gedeputeerde Mirjam Wulfse. "Wat ze met hun eigen toestel uiteindelijk doen moeten ze zelf weten, want daar gaan wij niet over. Toch raden we het af." Wulfse adviseert Groningse gemeenten om de app ook voor hun ambtenaren te verbieden. Daarnaast verwacht ze dat de andere Nederlandse provincies Groningen zullen volgen.

Image

Reacties (1)
25-05-2023, 09:06 door Anoniem
Snapchat ook maar gelijk verbieden?
Lees: https://www.exabeam.com/library/tips-en-best-practices-voor-het-detecteren-en-mitigeren-van-bedreigingen-en-malicious-insiders/
Iemand? Ontsporingen via sociale media vaak afgedaan met een boete of werkstrafje. Schade bij schoolsluiting en en ontwrichting is vaak niet in geld uit te drukken. Reacties? .... karma4 wellicht?

#webproxy
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.