image

VMware waarschuwt voor kritiek beveiligingslek in netwerkmonitoringstool

donderdag 8 juni 2023, 11:27 door Redactie, 0 reacties

VMware waarschuwt organisaties voor een kritiek beveiligingslek in Aria Operations for Networks, een tool voor het monitoren van netwerken, dat voorheen bekend stond als vRealize Network Insight. Via de kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2023-20887, kan een aanvaller met toegang tot het systeem willekeurige code uitvoeren. De impact van het lek is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8.

Er zijn beveiligingsupdates beschikbaar gemaakt die het probleem verhelpen, alsmede twee andere kwetsbaarheden (CVE-2023-20888 en CVE-2023-20889) waardoor het ook mogelijk is voor een aanvaller om code uit te voeren of informatie te stelen. De impact van deze twee kwetsbaarheden zijn beoordeeld met respectievelijk een 9.1 en 8.8. Bij eerdere kritieke lekken in vRealize adviseerde VMware om de betreffende updates meteen te installeren, maar dat staat nu niet in de advisory vermeld.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.