image

VS lanceert nieuwe eenheid voor aanpak statelijke actoren en cybercriminelen

woensdag 21 juni 2023, 11:41 door Redactie, 1 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een nieuwe eenheid gelanceerd die statelijke actoren achter cyberaanvallen en door staten gesponsorde cybercriminelen moet vervolgen en verstoren. De nieuwe National Security Cyber Section richt zich specifiek op actoren van andere landen die cyberaanvallen tegen de VS uitvoeren en daarmee een dreiging voor de nationale veiligheid vormen.

Het gaat dan om statelijke actoren zoals medewerkers van buitenlandse inlichtingendiensten, door staten gesponsorde cybercriminelen, partijen die voor deze actoren geld witwassen en andere "cyber enabled" dreigingen voor de nationale veiligheid van de VS, aldus Matthew Olsen van het Amerikaanse ministerie van Justitie. De nieuwe eenheid heeft als doel het reageren op en verstoren van malafide cyberactiviteiten en het vervolgen van de daders.

Volgens Olsen komt de dreiging voornamelijk uit China, Iran, Noord-Korea en Rusland. Het gaat daarbij zowel om aanvallen die deze landen op Amerikaanse infrastructuur uitvoeren, maar ook het herbergen van cybercriminelen die voor allerlei ransomware-aanvallen verantwoordelijk zijn. Zodra de FBI of andere inlichtingendienst een cyberdreiging hebben geïdentificeerd wordt een aanklager van de nieuwe eenheid betrokken en zal ook meewerken aan het onderzoek en verstoren van de betreffende dreiging.

Reacties (1)
21-06-2023, 11:44 door Anoniem
Dat is traag...
Bijna alsof ze de put pas dempen als er een kalf verdronken is, zeg maar...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.