image

Politie houdt twee personen aan in onderzoek naar Telegramgroepen

woensdag 19 juli 2023, 15:17 door Redactie, 5 reacties

De politie heeft in een onderzoek naar Telegramgroepen twee verdachten aangehouden, een 26-jarige man uit Deurne en een 39-jarige man uit Venlo. De mannen worden verdacht van ernstige bedreiging en stalking van meerdere personen. Ook worden zij verdacht van deelname aan een criminele organisatie via diverse groepen en kanalen op Telegram, waarvan het tweetal beheerder zou zijn.

De politie zegt dat het de twee mannen in een digitaal onderzoek naar de Telegramgroepen wist te identificeren. Hoe dit precies is gedaan laat de politie niet weten, behalve dat het om "intensief onderzoek" ging. In de actiefste Telegramgroep werden volgens de politie duizenden berichten gedeeld waarbij personen werden bedreigd en beledigd, er opgeroepen werd tot geweld, of om eigendommen te vernietigen. In hoeverre de verdachten zelf ook dergelijke berichten hebben geplaatst wordt nader onderzocht.

Er wordt ook nader onderzoek gedaan naar leden van de Telegramgroepen en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De twee verdachten zitten momenteel vast in beperkingen, hun apparaten zijn in beslag genomen. De politie zegt dat door de digitalisering er een verschuiving plaatsvindt van strafbare feiten naar de online wereld. "Ook online laat je sporen achter die voor rechercheurs van de politie te traceren zijn. Geen enkele misdaad loont en nergens ben je volledig onzichtbaar."

Reacties (5)
19-07-2023, 15:37 door BerryVHouten
Van mij mogen ze ook meteen de 'nepnieuws groepen' oprollen....
Man man man wat een onzin wordt er die groepen verkondigd, je ziet hierdoor de maatschappij (bewust) vereenzamen.

Ontopic: wel heel goed dat de Politie actief is op Telegram hetgeen overduidelijk resultaat heeft.
19-07-2023, 16:38 door Anoniem
Gebeurt dit dan niet in whatsapp of signal groepen?
19-07-2023, 16:57 door Anoniem
Tja, tegenwoordig wordt elk tegengeluid al direct gecriminaliseerd en in verband gebracht met criminele organisaties en extreem rechts. Ik wist overigens niet dat een belediging tegenwoordig een misdaad is maar in dit extreem linkse progressieve land kun je dus voor van alles veroordeeld worden als je niet binnen de linkse lijntjes kleurt.
Straks is het ook een misdaad als de invloed van de mens op het klimaat in twijfel wordt getrokken. Worden de mensen die dat doen van hun bed gelicht als zware criminelen. Ondertussen worden linkse klimaat terroristen,die oproepen tot geweld, met fluwelen handschoenen behandeld.
Zo kun je als overheid elke ongewenste uiting de nek omdraaien. Straks koppelen ze ook alles aan de CDBC en wordt je geld afgepakt omdat je iets gedaan hebt wat het Polit Bureau niet bevalt. Helaas laat de meerderheid zich nog steeds paaien met allerlei mooie beloften waardoor ze niet merken dat ze worden uitgekleed. Geen pensioen, geen geld, geen bezittingen, wat zullen ze gelukkig zijn met z'n allen. Zolang ze maar deugen en binnen de lijntjes blijven leven. Maar wie bepaald nu die lijntjes en wanneer je daar buiten komt?
20-07-2023, 06:49 door Anoniem
Door Anoniem: Tja, tegenwoordig wordt elk tegengeluid al direct gecriminaliseerd en in verband gebracht met criminele organisaties en extreem rechts. Ik wist overigens niet dat een belediging tegenwoordig een misdaad is maar in dit extreem linkse progressieve land kun je dus voor van alles veroordeeld worden als je niet binnen de linkse lijntjes kleurt.

Het artikel heeft het niet over belediging maar "ernstige bedreiging en stalking van meerdere personen". Wat je zegt is misschien een tegengeluid, maar het is complete onzin én is niet strafbaar.
20-07-2023, 10:18 door Anoniem
Kijk je naar https://partnerapps.nhnieuws.nl/nieuws/10122/hilversummer-bradley-van-dijk-wordt-al-jaren-met-de-dood-bedreigd-ik-durf-mijn-huis-niet-meer-uit dan vraag ik me af waarom niet bij marktplaats en andere bedrijven waar pesters uit de online groep misbruik van maakten, gegevens zijn opgevraagd. Uit het bericht wordt duidelijk dat de deelnemers via de telegram groep veelvuldig van andere online diensten misbruik maakten. Hierbij moeten misbruikers zich voor iemand anders hebben voorgedaan wat volgens mij falsificatie van persoonsgegevens is.

Verder lees ik bij https://nhgooi.nl/nieuws/62794/rond-looijkartel-sluit-zich-politie-pakt-verdachten-voor-langdurige-bedreiging-stalking-hilversumse-bradley dat de zaak in versnelling kwam doordat een slachtoffer zich kennelijk had gemeld die tal van feiten kon overleggen.
Vraag ik me vervolgens af hoe de deelnemers van de telegram groep elkaar “leerden” kennen om kennelijk stelselmatig slachtoffers te maken en hoe ze hun slachtoffers op het spoor kwamen. Daar zitten verwacht ik potentiële lessen in.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.