image

"Spelers Call of Duty: Modern Warfare 2 besmet door computerworm"

donderdag 27 juli 2023, 16:45 door Redactie, 4 reacties

Aanvallers hebben een manier gevonden om spelers van het spel Call of Duty: Modern Warfare 2 automatisch met een computerworm te infecteren. Dat laat TechCrunch vandaag weten. Vorige maand verscheen er een bericht op gameplatform Steam dat er gebruik werd gemaakt van "gehackte lobbies" om de malware onder spelers te verspreiden en dat daarbij een dll-bestand van het spel wordt vervangen.

Hoe de verspreiding precies in zijn werk gaat is op dit moment onbekend. Op het forum van het spel zijn inmiddels instructies geplaatst wat spelers kunnen doen als ze een "gehackte lobby" hebben bezocht. Speluitgever Activision heeft de servers van het uit 2009 stammende spel gisteren "wegens meldingen van een probleem" offline gehaald. Verder details zijn op dit moment niet bekend.

Reacties (4)
27-07-2023, 21:04 door MathFox
Is het normale functionaliteit dat een spel objectcode downloadt uit slecht geverifieerde bron en deze dan uitvoert?
28-07-2023, 05:58 door Anoniem
@Mathfox mja dat is in sommige spellen wel een dingetje ja. Focus ligt op gameplay en prestatie. Security is nice to have maar staat bij veel ontwikkelaars niet hoog genoeg. Gelukkig komen ze ook vaker in bug bounty programmas voor.

Game credits -> cash is ook wel lucratief als men daar wat foutjes maakt. :-)
28-07-2023, 11:16 door Anoniem
Door MathFox: Is het normale functionaliteit dat een spel objectcode downloadt uit slecht geverifieerde bron en deze dan uitvoert?
Het is overgenomen door MS dan is alles toegestaan.
29-07-2023, 13:52 door spatieman
dat noemen ze cheat software, en dan wordt een DLL er bij gezet die voor ,eh, ander plezier zorgt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.