image

"Google gaat Pixel 8 net zolang van updates voorzien als iPhones ontvangen"

dinsdag 29 augustus 2023, 10:21 door Redactie, 13 reacties

Google gaat de Pixel 8-telefoon net zolang van updates voorzien als Apple bij iPhones doet, zo meldt 9to5Google op basis van een bron. De beperkte supportperiode van Androidtelefoons is een veel gehoord kritiekpunt. Zeker in vergelijking met Apple. Veel fabrikanten komen maar een paar jaar met updates voor hun telefoons. Google voorziet de eigen Pixel 6 en nieuwere toestellen 'minstens vijf jaar' van beveiligingsupdates en drie jaar van OS-updates.

Samsung voorziet telefoons vijf jaar van beveiligingsupdates en vier jaar van OS-updates. De iPhone 6S en 7 die in 2015 verschenen ontvangen nog steeds beveiligingsupdates van Apple. 9to5Google meldt op basis van een niet nader genoemde bron dat Google met de aankomende Pixel 8 de telefoon langer van OS-updates zal voorzien dan Samsung en het met een updatebeleid komt dat gelijk is aan die van de iPhone.

Reacties (13)
29-08-2023, 11:00 door Anoniem
We doen niet meer dan dat.
Liever deden we minder maar dan loopt Apple op ons voor en dat kost ons winst.
Ons updatebeleid is er niet op gericht onze telefoons zo lang mogelijk bruikbaar te houden.
29-08-2023, 11:39 door Anoniem
Als Google nu ook de andere fabrikanten die kant op kan dwingen, dan wordt het nog wat.
Veel goedkopere telefoons zijn na een jaar al klaar wat betreft updates....
29-08-2023, 12:01 door Anoniem
Door Anoniem: We doen niet meer dan dat.
Liever deden we minder maar dan loopt Apple op ons voor en dat kost ons winst.
Ons updatebeleid is er niet op gericht onze telefoons zo lang mogelijk bruikbaar te houden.
Ze doen het omdat er EU-wetgeving aankomt die het verplicht stelt. Er is een verordening in de maak voor "ecologisch ontwerp" voor mobieltjes en smartphones waar een minimum van vijf jaar aan updates van het OS onderdeel van is.

https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5330681/smartphone-tablet-verplicht-updates-5-jaar-europese-unie
29-08-2023, 12:25 door Anoniem
Even een stapje terug... Waarom zou ik überhaupt een google telefoon willen hebben?? Ofwel: het is een non-oplossing voor een niet bestaand probleem. Ofzo.
29-08-2023, 12:54 door Q1
Als ze echt een statement willen maken, gaan ze dit met terugwerkende kracht voor alle bestaande (Google) telefoons doen.
Security updates geven geen extra functionaliteit, dus veel oude telefoons kunnen dat met de zwakkere CPU's gewoon verwerken.
29-08-2023, 13:36 door Anoniem
29-08-2023, 16:31 door Anoniem
Door Anoniem: Even een stapje terug... Waarom zou ik überhaupt een google telefoon willen hebben?? Ofwel: het is een non-oplossing voor een niet bestaand probleem. Ofzo.
Een iPhone is net zo privacy-onvriendelijk en ook zo lek als een vergiet. Zie de zoekfunctie van deze site voor meerdere bronnen.
29-08-2023, 22:32 door Anoniem
Doe dan meer! Slap weer dit. Kan niet wachten op de EU cyber resilience act.
29-08-2023, 22:42 door Anoniem
Door Anoniem: Een iPhone is net zo privacy-onvriendelijk en ook zo lek als een vergiet.

Met een proxy kan bewezen worden dat net als onder Android de apps op een iPhone ook vergeven zijn van trackers.

Apple’s DRMs strictly forbid us to investigate so we can not say. However, the applications of both [Android and iOS] are often made by the same teams/agencies and the trackers’ SDKs are often available for both Android and iOS. The suspicions are therefore strong that the trackers of one are also in the other.

https://exodus-privacy.eu.org/en/page/faq/#ios

Zie de zoekfunctie van deze site voor meerdere bronnen.
.
https://www.security.nl/search?keywords=iPhone+willekeurige+code
29-08-2023, 22:51 door Anoniem
Klinkt als een mooi gebaar, maar dit lijkt gewoon vooruit lopen op de Cyber Resilience Act die er vanuit Europa komt.
30-08-2023, 10:05 door Anoniem
Door Q1: Als ze echt een statement willen maken, gaan ze dit met terugwerkende kracht voor alle bestaande (Google) telefoons doen.
Security updates geven geen extra functionaliteit, dus veel oude telefoons kunnen dat met de zwakkere CPU's gewoon verwerken.

omdat de google pixel telefoon zo'n beetje als een update krijgen voor veileighiedslekken ten opzichte van andere andriod telefoons.

en Iphone wil ik niet, die zijn mijn te veel afgeschermd
30-08-2023, 10:25 door Anoniem
Ik vind het een terecht kritiek punt. Er zijn veel kwetsbaarheden bij moderne telefoons die gewoon regelmatig gepatched moeten worden zodat je als einggebruiker niet de dupe wordt van hacking en exploits. langere ondersteuning en updates voor mobiele telefoons is dan in ieder geval iets positiefs wat de Cyber Resilience Act ons brengt. Er komt helaas meestal veel negatiefs uit de europese unie als het privacy en vrijheid aankomt. Recent nog de Digital Services Act die de vrijheid op social media flink aan banden legt, waarbij een ministerie van waarheid bepaald over welke door de overheid opgelegde narratieven je geen andere mening mag hebben.
Dat android telefoons vaak een idioot korte ondersteuning hebben op gebied van updates is niet meer acceptabel. Zelfs de 5 jaar voor de huidige Pixels is veel te kort want dat is 5 jaar vanaf de launch datum. de telefoons worden 2-3 jaar na launch nog verkocht. Samsung deed het voorheen maximaal 2 jaar maar de betreffende galaxies werden nog wel verkocht na die 2 jaar.
Bij andere fabrikanten was het ook een drama vaak helemaal geen of zelde updates vanaf de launch.
01-09-2023, 14:03 door Anoniem
Klinkt leuk, maar laten ze eerst maar eens kritieke updates op tijd patchen en niet maanden ongemoeid laten, waardoor mijn volledig gepatchte pixel 4a niet gehackt hoefde te worden.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.