image

Nederlandse chipmaker NXP lekt persoonlijke gegevens van klanten

dinsdag 5 september 2023, 15:35 door Redactie, 0 reacties

De Nederlandse chipmaker NXP heeft persoonlijke gegevens van klanten gelekt die een account op NXP.com hadden aangemaakt. Dat blijkt uit een e-mail die het bedrijf naar getroffen klanten heeft gestuurd. Via een account is het mogelijk om technische content te bekijken en community support te krijgen. Het datalek deed zich op 11 juli voor, aldus de het bericht. Hoe de gegevens konden worden gestolen laat NXP niet weten.

De chipmaker stelt in een reactie tegenover TechCrunch dat het om namen, e-mailadressen, adresgegevens, zakelijke telefoonnummers, mobiele telefoonnummers, bedrijfsnamen, functietitel en omschrijving en communicatievoorkeuren gaat. Het bedrijf wil ook niet vertellen van hoeveel klanten de gegevens zijn buitgemaakt. De e-mail die NXP naar getroffen klanten stuurde werd drie weken geleden al door meerdere X-gebruikers gedeeld.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.