image

Nominaties Identity Innovation Award 2023 bekend

donderdag 9 november 2023, 12:40 door Redactie, 3 reacties

SIDN nomineert Ver.id, Dutch Blockchain Coalition en Truvity voor de Identity Innovation Award 2023. De award is bedoeld op de beste innovatie op het gebied van digitale identiteit. SIDN maakt de winnaar bekend tijdens het jaarlijkse IDnext Event. Dit event organiseren SIDN en IDnext op 4 december in Villa Jongerius in Utrecht.

Ver.id is een uniform platform voor het verifiëren van identiteiten, ondertekenen van documenten en authentiseren van klanten. Het platform maakt het mogelijk meerdere digitale portemonnees op een website of online dienst te accepteren. Hierbij maakt het platform gebruik van Intermediary Relying Party Credential Service Provider (IRCS) als tussenpersoon tussen een vertrouwende partij zoals een bedrijf en een aanbieder van een identiteitsportefeuille zoals een overheidsinstantie of bank.

Dutch Blockchain Coalition ontwikkelde het Decentralized Identity Interop Profile. Het speelt hiermee in op de toenemende interesse in Self Sovereign Identity (SSI), waarvoor diverse partijen ideeën en pilots ontwikkelen. De fragmentatie van identiteitssystemen en -ketens zorgt er echter voor dat gedecentraliseerde systemen en -ketens niet altijd met elkaar kunnen communiceren. Decentralized Identity Interop Profile moet hierin verandering brengen.

Truvity biedt een platform dat bestaat uit een API voor het ontwikkelen van producten op basis van het SSI-principe ontwikkelaarsdocumentatie en een demo-omgeving. Op termijn wil de partij het platform uitbreiden met eIDAS 2.0-compatibele identiteitsproducten, waarop bedrijven en individuen met elkaar vertrouwen opbouwen.

Reacties (3)
09-11-2023, 13:42 door Anoniem
Wat maakt SIDN bevoegd zich uberhaupt een nominatie uit te schrijven voor identity tracking?
Kijk, als een creepy club als facebook dat nou zou doen, dan zou ik er nog waarde aan hechten ook.

Ik zou me hetzelfde afvragen als bijvoorbeeld wakker dier de auto met de beste wegligging zou nomineren.. (hoogstens het beste in uitwijken van overstekend wild ofzo)...
09-11-2023, 14:07 door Anoniem
Websites, maar ook banken hebben helemaal niks te maken met mijn identiteit.

Het enige wat voor hun, maar nog meer voor mij van belang is, is dat ze de volgende keer weten dat ze met dezelfde te maken hebben. Meer niet. Ik heb zelf als wepmastert van verschillende diensten niet enkel niks meer nodig dan dat, maar de rest wíl ik niet eens weten. Geboortedatum, waar ze geboren zijn, kleur ogen, lichaamslengte, mannetje of vrouwtje. Die dingen. Die heb ik helemaal niet nodig om netjes met gebruikers en klanten om te gaan.

In mijn databases wil ik zulke informatie al helemaal niet hebben. Want je kunt wel denken dat je slim bent, maar er kan altijd iemand slimmer zijn, en dan liggen al die gegevens op straat. Met gegevens van mansen die je hun vertrouwen hebben gegeven. En soms ook hun goeie geld. Terwijl ik al die informatie helemaal niet nodig had. Als ik ergens een paar biertjes bestel, en later om de rekening vraag, dan hoeven ze ook mijn identiteit niet te weten. Ze stellen vast dat ik het ben die daar (alweer, haha) zat, en dat is alles wat ze moeten weten. Dat mijn biertjes niet op de rekening van een ander komen ook. Maar meer niet. Op zulke plekken begrijpt men echter wel nog, dat als ze me eerst, of achteraf, helemaal gaan doorzagen over wíe ik dan precies ben, dat ik morgen verderop ga zitten. Dus dat laten ze wel uit hun hoofd, tenzij ik er zelf wat over wil vertellen.

Mijn identiteit is van mij!

Niet eens van de Staat de Nederlanden. Ik ben ik en alleen ik kan zeker weten dat ik het ben. Pas als ik onbekwaam word of dement dan is het wel aardig van de staat als ze me in bescherming nemen. Maar daarvoor zou ik me toch wel graag vrijheid blijheid voelen. Dat verlangen zit trouwens vrij diep in mijn identiteit.
09-11-2023, 20:49 door Anoniem
Het lijkt een bepaalde agenda te promoten.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.