image

FBI haalt IPstorm-botnet offline dat besmette systemen als proxy gebruikte

woensdag 15 november 2023, 10:45 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft het IPstorm-botnet offline gehaald, dat besmette systemen als proxy gebruikte. Volgens de beheerder, die inmiddels in de Verenigde Staten schuld heeft bekend, telde het botnet 23.000 proxies. Het Amerikaanse ministerie van Justitie stelt dat de IPstorm-malware wereldwijd Android-, Linux-, macOS- en Windows-systemen infecteerde. De besmette systemen werden vervolgens via de websites proxx.io en proxx.net als proxy aangeboden.

Klanten van de proxydienst betaalden honderden dollars per maand om hun verkeer via de besmette machines te laten lopen. De botnetbeheerder bekende dat hij minstens 550.000 dollar met het proxybotnet heeft verdiend. Naast de 'plea agreement' waarmee de verdachte schuld bekende, heeft hij ook aangegeven afstand van al zijn cryptowallets te doen die voor de dienst werden gebruikt. De verdachte bekende drie keer schuldig te zijn aan het beschadigen van beveiligde computers, waarop een gevangenisstraf van maximaal dertig jaar staat.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.