image

Europol rolt bende helpdeskfraudeurs op verdacht van stelen 8 miljoen euro

donderdag 16 november 2023, 12:27 door Redactie, 1 reacties

Europol heeft in samenwerking met de Tsjechische en Oekraïense autoriteiten een bende helpdeskfraudeurs opgerold die alleen in Tsjechië meer dan acht miljoen euro zouden hebben gestolen. De bende opereerde vanuit Oekraïense callcenters en had het met name op Tsjechische slachtoffers voorzien. Die werden gebeld en kregen te horen dat hun bankrekening was gecompromitteerd.

Vervolgens adviseerden de fraudeurs om het geld naar een 'veilige' bankrekening over te maken. Bij de fraude maakten de criminelen gebruik van gespoofte telefoonnummers en deden zich voor als bankmedewerkers en politieagenten om het vertrouwen van slachtoffers te winnen. Bij de operatie tegen de bende zijn in totaal tien verdachten aangehouden en locaties in Tsjechië en Oekraïne doorzocht.

Reacties (1)
16-11-2023, 12:47 door Anoniem
En nu voor 20 jaar de bak in ?...ik hoop dat het daar veel strenger is dan in Nederland?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.