image

Ransomwaregroep claimt diefstal van 7 terabyte aan data bij ziekenhuis VS

dinsdag 9 januari 2024, 09:16 door Redactie, 1 reacties

De criminelen achter de LockBit-ransomware claimen dat ze bij een Amerikaans ziekenhuis zeven terabyte aan data hebben gestolen. Als de zorginstelling niet betaalt dreigt de groep de gestolen gegevens openbaar te maken. De aanval vond eind november plaats. In een bericht op de eigen website stelt de ransowmaregroep dat ze bewust de systemen van Capital Health niet hebben versleuteld.

Toch zorgde de aanval voor problemen bij het ziekenhuis, dat zich genoodzaakt zag om verschillende operaties te verplaatsen en afspraken voor röntgenfoto's af te zeggen. Ook onderzoeken voor neurofysiologie en cardiologie werden verzet. In een update over het incident laat het ziekenhuis weten dat de netwerkstoringen inmiddels zijn verholpen en alle diensten weer beschikbaar zijn. Verder meldt Capital Health dat het een onderzoek heeft ingesteld om te kijken of er gegevens van patiënten en medewerkers zijn gestolen. De LockBit-groep zegt over tien miljoen bestanden te beschikken.

Reacties (1)
09-01-2024, 17:17 door walmare
Het is al langer bekend dat het gebruik van windows lijdt tot levensgevaarlijke situaties.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.