image

Moederbedrijf North Face, Eastpak en Timberland lekt data 35 miljoen klanten

vrijdag 19 januari 2024, 15:06 door Redactie, 4 reacties

Bij een ransomware-aanval op VF Corporation, het moederbedrijf van The North Face, Eastpak, Kipling, SmartWool, Timberland, Vans en nog een aantal andere merken, zijn de gegevens van ruim 35 miljoen klanten gestolen. Dat laat het bedrijf in een melding aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC weten. VF ontdekte op 13 december dat aanvallers toegang tot de systemen hadden gekregen.

Daarop werden verschillende systemen uitgeschakeld en een onderzoek ingesteld. Op 15 december werden de aanvallers van het netwerk geweerd. Het uitschakelen van systemen had gevolgen voor de bedrijfsvoering. Zo raakte het bijwerken van de voorraad in winkels verstoord en duurde het langer om bestellingen te verwerken. Ook annuleerden klanten hun bestellingen en nam de vraag in de webshops af. VF stelt dat de gevolgen van de aanval nog steeds op kleine schaal merkbaar zijn.

Gebaseerd op onderzoek komt VF met voorlopige resultaten waaruit blijkt dat bij de aanval de gegevens van 35,5 miljoen klanten zijn gestolen. Wat voor gegevens er precies zijn gestolen laat het bedrijf niet weten. Volgens VF zijn er geen aanwijzingen dat wachtwoorden zijn buitgemaakt en slaat het geen social-securitynummers, bankgegevens en betaalkaartinformatie op.

Reacties (4)
19-01-2024, 16:37 door Anoniem
Vrijetijdskleding van firma interpol: north face, eastpack, kipling, timberland en smartwool. Zal wel een geschoren shetlander zijn die gegevens van 35 miljoen merkbewuste klanten lekt. Alleen ICT-ers met verstand van paarden doen gedragen zich zo onnozel, en lusten de broodjes van boer Geert niet.
19-01-2024, 23:11 door Hyper
Datalekken zijn aan de orde van de dag. ICT als industrie heeft gefaald op dit onderwerp en er is geen teken dat er hier de komende jaren verbetering in komt.
20-01-2024, 13:37 door Anoniem
Door Hyper: Datalekken zijn aan de orde van de dag. ICT als industrie heeft gefaald op dit onderwerp en er is geen teken dat er hier de komende jaren verbetering in komt.
En toch doorgaan met digi-drammen...
11-03-2024, 19:37 door Anoniem
The North Face meldt in een mail naar klanten, die is ingezien door Tweakers, details over het datalek. Bij een cyberaanval op moederbedrijf VF Corporation werden uiteenlopende persoonsgegevens buitgemaakt, maar geen betalingsgegevens of wachtwoorden. Het gaat om gegevens 'om online aankopen te beheren', aldus het kledingmerk.

https://tweakers.net/nieuws/219578/the-north-face-moederbedrijf-licht-klanten-in-over-datalek-persoonsgegevens.html
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.