image

Amerikaanse ambtenaren stelen databases met gegevens 200.000 collega's

dinsdag 30 januari 2024, 14:00 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten zijn drie voormalige federale ambtenaren veroordeeld voor het stelen van software en databases met gevoelige politiegegevens en persoonlijke identificeerbare informatie van tweehonderdduizend collega's. De mannen wilden de gestolen software en databases gebruiken voor het ontwikkelen van een nieuw commercieel softwareproduct, dat ze vervolgens aan overheidsinstanties wilden verkopen.

Voor de ontwikkeling van het softwareproduct stuurden de mannen de software en databases met persoonsinformatie naar ontwikkelaars in India. De drie verdachten, in de leeftijd van 49, 58 en 63 jaar, werkten voor het Amerikaanse ministerie van Homeland Security. Nadat één van de verdachten ontdekte dat er een onderzoek gaande was verwijderde hij belastende berichten en andere communicatie om het onderzoek te hinderen.

De verdachte van 49 jaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar. De verdachte van 58 jaar kreeg vier maanden cel opgelegd en de 63-jarige verdachte verdwijnt anderhalf jaar achter de tralies, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Reacties (2)
31-01-2024, 11:00 door Anoniem
Lol, als het kwade opzet was geweest hadden ze in Amerika al snel 3x levenslang of iets dergelijks.
In Nederland zou dit (zonder kwade opzet) tot een fikse boete hebben geleid.
31-01-2024, 20:01 door ErikBrown
Door Anoniem: Lol, als het kwade opzet was geweest hadden ze in Amerika al snel 3x levenslang of iets dergelijks.
In Nederland zou dit (zonder kwade opzet) tot een fikse boete hebben geleid.

Toch fijn dan dat we niet in Amerika wonen want we doen allemaal wel eens iets dat niet door de beugel kan in onze jonge jaren.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.