image

Doek valt voor gecachte webpagina's in zoekresultaten Google

maandag 5 februari 2024, 11:48 door Redactie, 6 reacties

Google neemt afscheid van gecachte webpagina in de zoekresultaten van zijn zoekmachines. Het Amerikaanse techbedrijf stelt dat de cache niet langer nodig is nu de betrouwbaarheid van het internet sterk is verbeterd, en de kans dat een webpagina niet laadt aanzienlijk is afgenomen.

Dit bevestigt Danny Sullivan, Search Liaison bij Google. Sullivan meldt dat het om een van de oudste functionaliteiten van de zoekmachine gaat. De functie was bedoeld om mensen toegang te geven tot webpagina's, ook op het moment dat de achterliggende server niet beschikbaar was.

Sullivan zegt zelf te hopen dat Google op termijn links naar het Internet Archive gaat toevoegen op de plek waar voorheen de cache link werd weergegeven. Sullivan benadrukt dat dit niet zeker is en doet hierover dan ook geen beloftes, maar zegt wel toe dit intern te zullen bespreken.

Reacties (6)
05-02-2024, 12:50 door Anoniem
Wat is dit nu weer voor idiote beslissing.

Bijna niemand gebruikt cached paginas in een zoekmachine voor het kunnen zien van offline content zelfs niet in de oudere dagen. Waar het wel voor diende was bewijsvoering dat Partij A iets zei of niet heeft gezegd. Dit was een tool tegen censuur of Google dat nu leuk vond of niet.
05-02-2024, 13:10 door Anoniem
Helpt ze ook gigantisch bij censuur verzoeken.
05-02-2024, 13:19 door Anoniem
Ja, dat komt ze niet uit natuurlijk. Want zo druk je de waarheid niet snel genoeg.
05-02-2024, 13:54 door Anoniem
Misschien capaciteitsproblemen bij google? Ik heb bizar weinig links naar een domein. Ik weet niet of ik er alleen last van heb, maar die zoek resultaten zijn ook soms gewoon slecht vergeleken met iets als duckduckgo
05-02-2024, 15:00 door Anoniem
Donaties aan archive.org zijn nu erg belangrijk aangezien er nu veel meer mensen websites opslaan op de wayback machine nu google gecachte websites heeft verwijderd, en ze zitten al snel krap bij kas.
Dus als mensen wat geld kwijt kunnen zou het op dit moment ideaal zijn voor archive.org
05-02-2024, 15:21 door Anoniem
Merkwaardig besluit, tenzij de intenties van Google doorzien worden. "Betrouwbaarheid van het internet sterk verbeterd" . Aangezien we de cache van het spelletje Sims in Google maps nog hebben, zijn de platgebaande wegen van internetcensuur nog steeds te herleiden tot personen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.