image

Amerikanen veroordeeld voor inbraak op taxi-systeem JFK Airport

woensdag 14 februari 2024, 10:00 door Redactie, 1 reacties

Twee Amerikanen zijn in de Verenigde Staten veroordeeld voor het inbreken en misbruiken van het taxi-systeem van JFK Airport. Het duo kreeg gevangenisstraffen van respectievelijk twee en vier jaar opgelegd en moet daarnaast elk een schadevergoeding van 3,4 miljoen dollar betalen en afstand doen van bijna 162.000 dollar die ze met het misbruik verdienden.

Taxi's op het vliegveld van New York moeten zich eerst melden op een verzamelplek. Vervolgens worden ze via het Dispatch System, op basis van binnenkomst, naar een bepaalde terminal gestuurd. De verdachten probeerden meerdere manieren om zonder autorisatie toegang tot het taxisysteem te krijgen, waaronder het omkopen van iemand om een besmette usb-stick aan te sluiten op de systemen van het Dispatch System, het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang via een wifi-verbinding en het stelen van tablets die met het taxi-systeem zijn verbonden.

Tussen november 2019 en 2020 wisten de verdachten meerdere keren op het taxi-systeem in te breken. Vervolgens plaatsten ze taxichauffeurs die elk tien dollar betaalden bovenaan de wachtrij. Op deze manier werden zo'n duizend taxiritten per dag op frauduleuze wijze bevoordeeld, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Reacties (1)
14-02-2024, 17:11 door Anoniem
Blijkbaar zagen taxichauffeurs en een redelijk verdienmodel in, tien dollar te betalen aan een tussenpersoon als rittenbemiddelaar.

Nee, dan Nederland. Daar moesten aspiranttaxichauffeurs gewoon 100.000 gulden betalen via een ambtenaar van de Gemeente Amsterdam aan crimineel Mieremet en de TCA.

Nederland is toch wel kampioen corruptie van de geschiedenis! Ze zouden die ambtenaren kliek van toen en zwijgzame journalisten van toen ook eens boete van 3,4 miljoen moeten opleggen! Navordering!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.