image

Twilio stopt al op 19 maart met support desktopversies 2FA-app Authy

woensdag 14 februari 2024, 10:31 door Redactie, 2 reacties

Softwarebedrijf Twilio stopt maanden eerder dan aangekondigd met de support van tweefactorauthenticatie (2fa)-app Authy Desktop, zo laat het in een bericht aan gebruikers weten. Oorspronkelijk had Twilio aangekondigd dat de apps voor Linux, macOS en Windows vanaf 19 augustus dit jaar end-of-life zouden worden en zo geen ondersteuning meer kregen. Nu meldt Twilio dat de support al op 19 maart stopt, vijf maanden eerder dan oorspronkelijk gepland.

De smartphone-apps voor Android en iOS zullen wel ondersteuning blijven ontvangen. Twilio zegt dat het de beslissing heeft genomen om meer middelen beschikbaar te hebben voor de mobiele versies, die meer in trek zijn dan de desktopversies. Authy is een applicatie voor het genereren van tweefactorauthenticatie (2FA) codes. Gebruikers van de desktopversie die niet voor 19 maart actie ondernemen kunnen hun Authy-gebaseerde accounttokens dan niet meer gebruiken, benaderen of migreren.

Reacties (2)
14-02-2024, 20:11 door buttonius
Da's jammer.
Is er een andere TOTP app die zowel voor Android als Windows bestaat en de mogelijkheid biedt om de TOTP data gesynchroniseerd te houden?
17-02-2024, 18:39 door Anoniem
Door buttonius: Da's jammer.
Is er een andere TOTP app die zowel voor Android als Windows bestaat en de mogelijkheid biedt om de TOTP data gesynchroniseerd te houden?

Je kan iedere TOTP app gebruiken en dezelfde codes laten genereren als je dezelfde seed gebruikt bij het toevoegen van een account. Deze seed is uitermate belangrijk om geheim te houden en na het toevoegen van de account is de seed niet meer nodig en kan je deze verwijderen/vernietigen.

Als je wil dat er een automatische synchronisatie is tussen verschillende devices/apps, wil dat zeggen dat je de seed ergens bijhoud en doorstuurt. Als de seed in verkeerde handen komt, is het nut van 2FA helemaal verdwenen.

Dus, vanuit een beveiligingsperspectief, is het helemaal niet interessant om deze feature te hebben.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.