image

DJI lekt gegevens honderden gedetineerden gevangenis Nieuwegein

dinsdag 20 februari 2024, 14:46 door Redactie, 6 reacties

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft door een menselijke fout de gegevens gelekt van honderden gedetineerden die vastzaten in de gevangenis van Nieuwegein. Het gaat om namen, celnummers, strafrechtketennummers en informatie over goederen die gedetineerden invoerden. De informatie werd per ongeluk verstrekt aan de contactpersoon van een gedetineerde, zo laat de DJI vandaag weten.

De betreffende gedetineerde en de contactpersoon zijn gevraagd de gegevens te verwijderen. Beide personen hebben toegezegd dit te doen. Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het DJI stelt dat er geen signalen zijn dat de informatie verder is verspreid. "Waar nodig zijn aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen", aldus de overheidsinstantie, die een onderzoek naar het datalek is gestart en op basis hiervan verdere maatregelen zal treffen.

Reacties (6)
20-02-2024, 15:16 door Anoniem
DJI lekt gegevens, waarom dacht ik aan een drone ipv mensen in witte busjes?
20-02-2024, 16:10 door Anoniem
Zodra ik DJI lees moet ik als eerste denken aan Cjineeese Spioooonaasje.
Maar zodra dan het woord "gevangenis" volgt, aan de lokale luchtpost.

Maargoed, on-topic; toch mooi dat de standaard "transparantie" aan het worden is.
20-02-2024, 16:14 door Anoniem
Misschien toch wel handig dat lek, want gedetineerden re-socialiseren middels een opleiding tot loodgieter of zonnenpaneelinstallateur, of een baantje via een andere filantropische fondsenwerver met FIN certificaat. Was niet zo'n goed idee, bleek in Vlaardingen. Google was ook tegen huurmoordenaars.

https://nos.nl/artikel/2507953-google-weert-advertenties-van-loodgieters-na-oplichting

Gewoon nieuws toch?

https://www.ad.nl/vlaardingen/na-wekenlange-stilte-opnieuw-explosie-bij-woning-van-vlaardingse-loodgieter~ab759f47/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
20-02-2024, 16:47 door Anoniem
ik zie het probleem niet. als je daar beland heb je geen rechten meer klaar. tegenwoordig is het allemaal luxe daar een hotel restaurant sportschool noem maar op. nee ze moeten zwaar boeten branden voor hun daden.
20-02-2024, 16:55 door Anoniem
Door Anoniem: ik zie het probleem niet. als je daar beland heb je geen rechten meer klaar. tegenwoordig is het allemaal luxe daar een hotel restaurant sportschool noem maar op. nee ze moeten zwaar boeten branden voor hun daden.

Het probleem is dat mensen geen rechten meer hebben, eenmaal in dat systeem gegooid. Wel eens van profilering bij politiediensten gehoord? De algoritmes van die kliek zijn zeer dubieus.
20-02-2024, 18:29 door Anoniem
Door Anoniem: ik zie het probleem niet. als je daar beland heb je geen rechten meer klaar. tegenwoordig is het allemaal luxe daar een hotel restaurant sportschool noem maar op. nee ze moeten zwaar boeten branden voor hun daden.
In Belarus, Noord-Korea en in Rusland heb je inderdaad geen rechten meer als gevangene.
Maar hier in deze rechtsstaat is dat toch een tikkeltje anders.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.