image

Advocatenkantoor schikt datalek misbruikslachtoffers voor 300.000 dollar

maandag 26 februari 2024, 16:59 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaans advocatenkantoor heeft een gevoelig datalek met de gegevens van misbruikslachtoffers voor bijna 300.000 dollar geschikt. De Zalkin Law Firm voert zaken voor slachtoffers van misbruikschandalen. Vorig jaar april werd het kantoor slachtoffer van de criminelen achter de ALPHV-ransomware, ook bekend als BlackCat. De criminelen claimden dat ze 415 gigabyte aan 'sexual harassment lawsuit data' hadden buitgemaakt, inclusief dossiers en persoonlijke informatie.

Hoewel de aanval op 6 april werd ontdekt kregen de 524 slachtoffers dit pas op 6 september te horen. Eén van de misbruikslachtoffers die door het advocatenkantoor werd vertegenwoordigd stelt dat hij bericht van de ransomwaregroep ontving. Daarbij zouden ook afbeeldingen en notities over het misbruik zijn meegestuurd.

Dit slachtoffer van het datalek spande vervolgens een massaclaim aan tegen het advocatenkantoor, waarbij hij claimde dat het advocatenkantoor niet tijdig op het datalek had gereageerd. Zalkin heeft nu besloten te schikken voor een bedrag van bijna 300.000 dollar. Het is nog onbekend of alle slachtoffers een beroep zullen doen op dit bedrag. De rechter zal waarschijnlijk volgende maand het schikkingsvoorstel goedkeuren.

Reacties (1)
26-02-2024, 18:03 door Anoniem
Dan krijgt ieder slachtoffer dus €572, maar na aftrek voor kosten van advocaten, justitie en belasting zal het veel minder worden vermoed ik.
Een paar euries in een holle kies en een paar cent voor het bedrijf dat heeft gelekt.
Denk niet dat ze er veel van leren.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.