image

Nederlandse proef met digitaal reisdocument op smartphone gestart

donderdag 29 februari 2024, 10:54 door Redactie, 19 reacties

Vanochtend is op Schiphol de proef gestart met een digitaal reisdocument op de smartphone van reizigers, het Digital Travel Credential (DTC). Bij de pilot creëren deelnemers zelf een digitaal reisdocument door via een smartphone-app de chip van hun paspoort uit te lezen. Vervolgens moet er een selfie worden gemaakt. Deze foto wordt vervolgens vergeleken met de foto die op de paspoortchip is opgeslagen.

De pilot wordt in opdracht van de Europese Commissie door het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid, ministerie van Binnenlandse Zaken en Rijksdienst voor Identiteitsgegevens uitgevoerd in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Schiphol, KLM en technologieleverancier Idemia. De Europese Commissie kwam met het verzoek om het gebruik van een DTC in het grensproces in de praktijk te testen.

De EU ontwikkelt momenteel beleid voor het gebruik van een digitaal reisdocument, waarmee in de toekomst het gebruik van DTC eventueel mogelijk kan worden gemaakt voor boarden en grenspassage. Passagiers die met KLM van Canada (Calgary, Edmonton, Toronto, Vancouver en Montreal) naar Amsterdam vliegen komen in aanmerking om aan de pilot mee te doen, mits ze in bezit van een Belgisch, Nederlands of Canadees paspoort en boven de 18 jaar oud zijn.

Reizigers ontvangen van KLM een e-mail met de vraag of zij aan de pilot willen meedoen. Passagiers kunnen zoals gezegd vervolgens thuis hun paspoortgegevens via een speciaal ontwikkelde app uploaden, in combinatie met een gezichtsfoto. Deze data wordt vervolgens door de grenscontroleautoriteit gecheckt. Bij aankomst op Schiphol gaan deelnemers door een speciale DTC ‘Tap & Go’ grenspoort. Op basis van een gezichtsscan wordt de DTC opgehaald. Deelnemers houden vervolgens hun paspoort tegen de grenspoort aan.

Als er een match is tussen de DTC en het aangeboden paspoort en er zijn geen bijzonderheden uit de eerder uitgevoerde controles voortgekomen, kan de grens worden gepasseerd. Een fysiek paspoort blijft voor de pilot wel nodig. De verwachting is dat de reiziger op deze manier het grensproces sneller kan doorlopen. "Met DTC-1 in combinatie met de toepassing van biometrie, kunnen reizigers snel en makkelijker de grens over", aldus het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Reacties (19)
29-02-2024, 11:29 door Anoniem
Het hoepeltje snel en gemakkelijk: spring er door!
Ja leuk! lekkr makkelijk!
hahaha
me me me zijden de schaapjes
Braaf zei het wolfje, goed zo! Lief schaapje
nu nog een leuk chipje in je oortje
Jaj ja nog makkelijker
me me me
Het wolfje glimlachte en had inmiddels best wel honger gekregen
makkelijk dacht het wolfje en snel
schapen zijn toch zo lief en dom hahaha
29-02-2024, 11:41 door Anoniem
Een dag uit een digitaal leven nu en in de toekomst.

Ik wil afval weggooien maar mijn afvalpas weigert.
Zet het er maar naast de container, dan wordt het morgen wel opgehaalt.
Een controle komt langs maar vind geen adresgegevens in het afval, "camera in beeld" wordt gebruikt, een database van cameras van burgers die aan elkaar zijn gekoppeld waarin de politie vrij in kan rondkijken, een buurman heeft een ring deurbelcamera die mij heeft opgenomen, de politie stuurt me een geautomatiseerde boete.
Ga nu met de trein naar het werk.
De vele camera-ogen in de buurt filmen hoe ik naar het station fiets.
De vele camera-ogen op het station registreren elke beweging die ik maak.
De metadata van al deze gegevens worden intussen verhandeld met een bedrijf zoals Google zonder mijn toestemming of mijn keuze en kennis van het gebeuren.
De bank heeft het opwaarderen van mijn "anonieme" OV-pas geregistreerd en gekoppeld aan mijn naam.
Nu ga ik door de tralies en hekken op het station, het geeft me een kil gevoel, alsof ik onwelkom ben, een potentiele crimineel.
Ik kijk intussen op de OV-app op mijn telefoon hoe laat de trein vertrekt terwijl de vele proprietaire apps inclusief deze OV-app alle mogelijke persoonlijke metadata uit mijn telefoon onttrekken en verkopen zonder mijn medeweten alsof er een dief in mijn portomonnee zit te graaien.
Mijn treinreis is gelukt, en ik ben op het station van mijn bestemming aangekomen.
Ik probeer uit te loggen maar het werkt niet, nu ben ik opgesloten op het station, er staat een hek en dikke tralies bij de uitgang waar ik niet doorheen kan, ik heb betaald, maar ben nu opgesloten als een gevangene...
Eerst maar even beneden kijken... Geen perronopzichters, alleen maar cameras...
SOS-knop? Is dat ding daarvoor? 112? Erg duidelijk is dat niet. Nee, daar krijgt men hoge boetes voor.
Over de rails lopen?? Nee, zeer slecht idee, levensgevaarlijk!
Helaas geen keuze, ik moet het poortje openschoppen, dat kan zonder kapotmaken vanwege een potentiele brand.
Alle alarmen gaan af en een groot oog van een camera staart me aan, ik haal mijn schouders op, wat kan ik doen, ik wacht wel tot ik een brief met een hoge boete ontvang, heb er weinig keuze in gehad...
Ik stuurde daarvoor een priveberichtje naar een vriend, maar die kon me ook niet helpen.
Intussen is dit "privé"bericht gescant via client side scanning om te kijken of ik geen potientele crimineel ben, jammer dat ik bij voorbaat een verdachte ben als hardwerkende burger, verdenking alsof ik geen rechten heb, laat staan enig respect voor mijn privacy. (NB: Client Side Scanning (CSS) is potentieel mogelijk in de toekomst, dit is nu nog niet van toepassing)
Nu nog even naar de supermarkt.
Bij binnenkomst wordt ik aangestaart door tientallen cameras, ze registreren elke "verdachte" beweging via een algoritme om te kijken of ik niks steel, in de tussentijd wordt mijn WiFi MAC adres op mijn telefoon zonder mijn medeweten gretig "genomen" door de winkel om deze info te kunnen delen met andere winkels en diensten zoals Google en me ongewilt op mijn Facebook account reclame aan te kunnen bieden.
Ook mijn identiteit wordt via de bank gedeeld met de winkel en anders doet mijn geregistreerde kortingskaart dat wel, dat zeggen ze er meestal niet zo duidelijk bij, daarom noemt men dit de "kleine lettertjes" dat doet men omdat ze dan extra moeilijk te lezen zijn om te voorkomen dat mensen het niet meer willen.
Intussen heeft een sleepwet via de AIVD en NCTV mijn hele dag en die van de rest van de bevolking bij elkaar gelegd in een mooi dossier via hun geautomatische computeralgoritmes ("A.I.") en opslagcentra.
Alle misstappen van deze dag worden medogenloos en zonder menselijk weerwoord in rekening gebracht via de hoge boetes, uitleggen heeft geen nut tegen een computer zonder gevoelens of geweten.
Jammer, want ik doe toch echt mijn best, maar heb het gevoel in een controlestaat te leven en wordt voortdurend behandeld als verdachte in een digitale en fysiek-beperkende gevangenis.
Deze apparaten zijn als een heuze terreuraanslag op mijn mentale gezondheid, want iedere dag is het weer hetzelfde verhaal.
Dit verhaal 365 keer lezen is al erg, maar het 365 keer per jaar te moeten meemaken is nog veel erger.
Maarja zonder deze controles is het leven toch veel te gevaarlijk? Ik vraag me af hoe we ooit de jaren '80 overleefd hebben, het moet een ware hel zijn geweest met terroristen op iedere straathoek, overal dieven in winkels en een eindeloze stroom zwartreizers...
Binnenkort nog een gecentraliseerde munt waarmee iedere transactie door de overheid kan worden gevolgd en rekeningen kunnen worden geblokkeerd of beïnvloed, en misschien, heel misschien een sociale score? Want dat ontbreekt nog in onze controlestaat en onze wantrouwende overheid.
Misschien ga ik wel verhuizen, ergens ver weg, of in een afgelegen hutje op de hei, maar hoelang blijft ook dat nog heilig? Met de technologie die ons land langzaam maar zeker veranderd in een dystopie, alsof het een schil is die om ons heen dichtslaat, maar dan met van die punten aan de binnenkant alsof het een middeleeuws martelwerktuig is.
29-02-2024, 11:43 door Anoniem
Verandert Nederland in een controlestaat zoals China? - DIT
https://dit.eo.nl/artikel/verandert-nederland-in-een-controlestaat-zoals-china
29-02-2024, 12:09 door Anoniem
Door Anoniem: Het hoepeltje snel en gemakkelijk: spring er door!
Ja leuk! lekkr makkelijk!
hahaha
me me me zijden de schaapjes
Braaf zei het wolfje, goed zo! Lief schaapje
nu nog een leuk chipje in je oortje
Jaj ja nog makkelijker
me me me
Het wolfje glimlachte en had inmiddels best wel honger gekregen
makkelijk dacht het wolfje en snel
schapen zijn toch zo lief en dom hahaha
Je leeft nog in de middeleeuwen? Of wilt ook nog gebruik maken van de Fax or telegram?

Ik zit te wachten op een Digitaal ID of rijbewijs. Hoef ik eigenlijk geen pasjes meer mee te nemen. Een echte vooruitgang waar eigenlijk vele op zitten te wachten.
29-02-2024, 13:23 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het hoepeltje snel en gemakkelijk: spring er door!
Ja leuk! lekkr makkelijk!
hahaha
me me me zijden de schaapjes
Braaf zei het wolfje, goed zo! Lief schaapje
nu nog een leuk chipje in je oortje
Jaj ja nog makkelijker
me me me
Het wolfje glimlachte en had inmiddels best wel honger gekregen
makkelijk dacht het wolfje en snel
schapen zijn toch zo lief en dom hahaha
Je leeft nog in de middeleeuwen? Of wilt ook nog gebruik maken van de Fax or telegram?

Ik zit te wachten op een Digitaal ID of rijbewijs. Hoef ik eigenlijk geen pasjes meer mee te nemen. Een echte vooruitgang waar eigenlijk vele op zitten te wachten.

Inderdaad digitale versie wacht ik ook op. Minder gevaar op verlies of diefstal en altijd bij de hand.

Vind de eerdere reacties wel erg ouderwets. Met de tijd mee en niet zo achterdochtig.
29-02-2024, 13:24 door Anoniem
(..) Ik zit te wachten op een Digitaal ID of rijbewijs. Hoef ik eigenlijk geen pasjes meer mee te nemen. Een echte vooruitgang waar eigenlijk vele op zitten te wachten.
Heb je ook al maatregelen getroffen voor wanneer iemand anders er met jouw digitaal ID vandoor gaat (identiteitsfraude door een proxy-website)?
Ben benieuwd welke.
29-02-2024, 13:26 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het hoepeltje snel en gemakkelijk: spring er door!
Ja leuk! lekkr makkelijk!
hahaha
me me me zijden de schaapjes
Braaf zei het wolfje, goed zo! Lief schaapje
nu nog een leuk chipje in je oortje
Jaj ja nog makkelijker
me me me
Het wolfje glimlachte en had inmiddels best wel honger gekregen
makkelijk dacht het wolfje en snel
schapen zijn toch zo lief en dom hahaha
Je leeft nog in de middeleeuwen? Of wilt ook nog gebruik maken van de Fax or telegram?

Ik zit te wachten op een Digitaal ID of rijbewijs. Hoef ik eigenlijk geen pasjes meer mee te nemen. Een echte vooruitgang waar eigenlijk vele op zitten te wachten.
Gebruikersgemak... Dat is altijd een goed excuus voor een controlestaat.
Vooruitgang is één ding, totale controle over andermans leven is een ander.
Ik denk dat mensen het daar over het algemeen wel mee eens zijn met een enkele uitzondrring daargelaten.
Er zijn betere technologische oplossingen die de privacy niet hoeven schenden, de vraag is meer of we een dystopische technologische beschaving willen bouwen, of een utopische?
Er bestaat weldegelijk een verschil tussen die twee, maar dat betekent niet per definitie dat wanneer men niet gevolgd/bespied wil worden we gelijk alle tecnologische vooruitgang moeten opgeven.l, dat is wel erg zwart-wit.
We moeten er gewoon voorzichtig mee omgaan met respect voor mensenrechten en privacy, we hoeven niet als drones alle tecnologieën klakkeloos te accepteren.
Ik gebruik zelf veel vrijheids-respecterende software, (FLOSS) zoals GNU+Linux distributies, FOSS-gebaseerde apps en besturingsysteem op mijn telefoon. (AOSP)
Dat is een utopie.
Een dystopie zijn social media zoals Facebook en het OV, en sleepwetten en CSS.
29-02-2024, 13:54 door Anoniem
Door Anoniem: Een dag uit een digitaal leven nu en in de toekomst.

Ik wil afval weggooien maar mijn afvalpas weigert.
Zet het er maar naast de container, dan wordt het morgen wel opgehaalt.

...

Intussen is dit "privé"bericht gescant via client side scanning om te kijken of ik geen potientele crimineel ben, jammer dat ik bij voorbaat een verdachte ben als hardwerkende burger, verdenking alsof ik geen rechten heb, laat staan enig respect voor mijn privacy. (NB: Client Side Scanning (CSS) is potentieel mogelijk in de toekomst, dit is nu nog niet van toepassing)
Nu nog even naar de supermarkt.
Bij binnenkomst wordt ik aangestaart door tientallen cameras, ze registreren elke "verdachte" beweging via een algoritme om te kijken of ik niks steel, in de tussentijd wordt mijn WiFi MAC adres op mijn telefoon zonder mijn medeweten gretig "genomen" door de winkel om deze info te kunnen delen met andere winkels en diensten zoals Google en me ongewilt op mijn Facebook account reclame aan te kunnen bieden.
Ook mijn identiteit wordt via de bank gedeeld met de winkel en anders doet mijn geregistreerde kortingskaart dat wel, dat zeggen ze er meestal niet zo duidelijk bij, daarom noemt men dit de "kleine lettertjes" dat doet men omdat ze dan extra moeilijk te lezen zijn om te voorkomen dat mensen het niet meer willen.
Intussen heeft een sleepwet via de AIVD en NCTV mijn hele dag en die van de rest van de bevolking bij elkaar gelegd in een mooi dossier via hun geautomatische computeralgoritmes ("A.I.") en opslagcentra.

-ingekort-

.

Frusterend is het, frustrerend en boosmakend om belemmerd te worden een vrij leven als volwaardig mens te mogen leiden.

De oorzaak voor deze ontwikkeling komt toch vooral bij de politie vandaan , en hoe de rechterlijke macht hen conditioneerde steeds vaker en verder naast de pot te piesen, en het bestuur liftte op deze ontwikkelingen mee. Toen Akerboom naar de AIVD vertrok, toen werd het heel helder. Eerst had hij het IRT in Brabant opgetuigd, nu zit hij daar voor vermeende staatsveiligheidszaken. Heeft met drugs, en met 'groei-informanten' te maken, net zoals bij dat IRT in Amsterdam toen.
Stuk over steeds verder gaande onwettelijk gedragingen van de politie, uit 2019 weliswaar, maar het is goed te realiseren waar het vandaan komt. De politie kon veel te lang ongesanctioneerd zijn gang gaan, geconditioneerd door uitspraken rechterlijke macht, en geholpen door onnozele burgers die dachten iets tegen geweld en verloedering van de samenleving te doen, door met hun samen te werken. Gek genoeg wordt dat in Nederland "stasi-praktijken" genoemd, en geen Dutch protocol;)

https://decorrespondent.nl/10329/hoe-de-politie-de-wet-overtreedt-en-ermee-wegkomt/a2193607-bf88-051d-017e-00ee7c473841
29-02-2024, 13:59 door Anoniem
Er leven in Nederland al jaren mensen, goed geïnformeerd overigens, die niet met het vliegtuig DURVEN vanwege de digitale reisdocumenten waarmee de Nederlandse overheid deze mensen ooit "getagd" had.
29-02-2024, 14:02 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het hoepeltje snel en gemakkelijk: spring er door!
Ja leuk! lekkr makkelijk!
hahaha
me me me zijden de schaapjes
Braaf zei het wolfje, goed zo! Lief schaapje
nu nog een leuk chipje in je oortje
Jaj ja nog makkelijker
me me me
Het wolfje glimlachte en had inmiddels best wel honger gekregen
makkelijk dacht het wolfje en snel
schapen zijn toch zo lief en dom hahaha
Je leeft nog in de middeleeuwen? Of wilt ook nog gebruik maken van de Fax or telegram?

Ik zit te wachten op een Digitaal ID of rijbewijs. Hoef ik eigenlijk geen pasjes meer mee te nemen. Een echte vooruitgang waar eigenlijk vele op zitten te wachten.

Tot je smartphone bv gestolen wordt of kapot gaat.
En dan heb je niets anders meer bij je.
Niets om mee te betalen. Niets om mee (terug) te reizen. Of zelf maar te bewijzen dat je bent wie je claimt te zijn.

Welkom in je grootste nachtmerrie.
Iets van single point of failure.
29-02-2024, 14:09 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het hoepeltje snel en gemakkelijk: spring er door!
Ja leuk! lekkr makkelijk!
hahaha
me me me zijden de schaapjes
Braaf zei het wolfje, goed zo! Lief schaapje
nu nog een leuk chipje in je oortje
Jaj ja nog makkelijker
me me me
Het wolfje glimlachte en had inmiddels best wel honger gekregen
makkelijk dacht het wolfje en snel
schapen zijn toch zo lief en dom hahaha
Je leeft nog in de middeleeuwen? Of wilt ook nog gebruik maken van de Fax or telegram?

Ik zit te wachten op een Digitaal ID of rijbewijs. Hoef ik eigenlijk geen pasjes meer mee te nemen. Een echte vooruitgang waar eigenlijk vele op zitten te wachten.

Ik zit nog te wachten op een groene kaart (verzekering bewijs) in een pasje.
Dat is nog het enige papiertje wat ik mee moet nemen (opbergen) op mijn scooter.
Helaas kan papier niet zo goed tegen vocht.
Mijn rijbewijs heb ik al in een pasje.

Al die andere zooi zoals mijn ID of rijbewijs wil ik helemaal niet op mijn smartfoon hebben.
Ik vertrouw die smartfoons voor geen meter met mijn privé gegevens.
Die zal je dan ook niet kunnen vinden op mijn smartfoon.
Mijn account is volledig verzonnen. Daar zal niemand wijzer van worden.
29-02-2024, 14:18 door Anoniem
So it begins

Eindresultaat

1 Digitaal ID/Reis document wordt standaard fysiek wordt uitgefaseerd want is handig een fysiek Reisdocument zal velen malen duurder worden dan een digitaal reis document

2 Hetzelfde met betrekking tot de digitale euro steeds minder zal contant geld geaccepteerd worden

3 internet zal via je digid gaan je zult op je modem moet inloggen met met je digid

4 Je slimme meter wordt aan je digid gekoppeld

5 een social credit systeem wordt geimplementeerd als je buiten de pas loopt dan kan je met 1 vinger op de knop worden beperkt in het reizen/internet en waar jij je geld aan mag uitgeven
29-02-2024, 15:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het hoepeltje snel en gemakkelijk: spring er door!
Ja leuk! lekkr makkelijk!
hahaha
me me me zijden de schaapjes
Braaf zei het wolfje, goed zo! Lief schaapje
nu nog een leuk chipje in je oortje
Jaj ja nog makkelijker
me me me
Het wolfje glimlachte en had inmiddels best wel honger gekregen
makkelijk dacht het wolfje en snel
schapen zijn toch zo lief en dom hahaha
Je leeft nog in de middeleeuwen? Of wilt ook nog gebruik maken van de Fax or telegram?

Ik zit te wachten op een Digitaal ID of rijbewijs. Hoef ik eigenlijk geen pasjes meer mee te nemen. Een echte vooruitgang waar eigenlijk vele op zitten te wachten.
Nee, gebruikersgemak is geen reden voor een controlestaat.
Vooruitgang is één ding, totale controle over andermans leven is een ander.
Ik denk dat mensen het daar over het algemeen wel mee eens zijn met een enkele uitzondering daargelaten.
Er zijn betere technologische oplossingen die de privacy niet hoeven schenden, de vraag is meer of we een dystopische technologische beschaving willen bouwen, of een utopische?
Er bestaat weldegelijk een verschil tussen die twee, maar dat betekent niet per definitie dat wanneer men niet gevolgd/bespied wil worden we gelijk alle tecnologische vooruitgang moeten opgeven, dat is wel erg zwart-wit.
We moeten er gewoon voorzichtig mee omgaan met respect voor mensenrechten en privacy, we hoeven niet als drones alle tecnologieën klakkeloos te accepteren.
Ik gebruik zelf veel vrijheids-respecterende software, (FLOSS) zoals GNU+Linux distributies, FOSS-gebaseerde apps en besturingsysteem op mijn telefoon. (AOSP)
Dat is een utopie.
Een dystopie zijn social media zoals Facebook en het OV, en sleepwetten en CSS.
Het volk niet als vijand worden gezien/behandeld door haar eigen overheid.
29-02-2024, 16:28 door Anoniem
Door Anoniem:
Inderdaad digitale versie wacht ik ook op. Minder gevaar op verlies of diefstal en altijd bij de hand.

Vind de eerdere reacties wel erg ouderwets. Met de tijd mee en niet zo achterdochtig.
Minder gevaar op verlies zou wel eens tegen kunnen vallen. Ik hoor vaker (horror)verhalen van mensen die hun telefoon kwijt zijn, vergeten zijn, verloren zijn of in de wc hebben later vallen. Dingen die je met ID bewijzen doorgaans een stuk minder vaak hoort.
Daarnaast, ze gaan het op een smartphone zetten, die dingen zijn zo ongeveer de definitie van een datalek met alle data-graaigrage apps die daarop gezet worden en die allemaal maar wat graag een gevalideerde ID van jou willen hebben. En dan heb ik het nog niet over de kwetsbaarheden die in het OS kunnen zitten terwijl het in veel gevallen 24x7 aan internet hangt ...
Is het echt verstandig om een formeel reisdocument op zo'n apparaat te zetten?
29-02-2024, 16:45 door majortom - Bijgewerkt: 29-02-2024, 16:50
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Inderdaad digitale versie wacht ik ook op. Minder gevaar op verlies of diefstal en altijd bij de hand.

Vind de eerdere reacties wel erg ouderwets. Met de tijd mee en niet zo achterdochtig.
Minder gevaar op verlies zou wel eens tegen kunnen vallen. Ik hoor vaker (horror)verhalen van mensen die hun telefoon kwijt zijn, vergeten zijn, verloren zijn of in de wc hebben later vallen. Dingen die je met ID bewijzen doorgaans een stuk minder vaak hoort.
Daarnaast, ze gaan het op een smartphone zetten, die dingen zijn zo ongeveer de definitie van een datalek met alle data-graaigrage apps die daarop gezet worden en die allemaal maar wat graag een gevalideerde ID van jou willen hebben. En dan heb ik het nog niet over de kwetsbaarheden die in het OS kunnen zitten terwijl het in veel gevallen 24x7 aan internet hangt ...
Is het echt verstandig om een formeel reisdocument op zo'n apparaat te zetten?
Daarnaast: een smartphone gaat veel gemakkelijker kapot dan een fysiek ID bewijs. Heb zelf al een keer gehad dat de smartphone ineens niet meer wilde opladen. Gelukkig gebruik ik die niet voor dit soort zaken, maar alleen voor mijn TOTP codes; al met al weer een heel gedoe om dat weer terug te krijgen op een nieuwe telefoon (gebruik tegenwoordig ook om die reden een TOTP app die kan voorzien in een backup).

Mijn zoon heeft eenzelfde ervaring gehad met een kapotte smartphone waarop zijn DigiD en bankieren app stond. Hij was op dat moment in het buitenland, wat best een gedoe heeft gegeven om eea weer werkend op een vervangende telefoon te krijgen. Lastig als zoiets je op het vliegveld overkomt terwijl je bijvoorbeeld aan het boarden bent of de aansluiting moet halen.
29-02-2024, 17:04 door Erik van Straten
Door Anoniem:
(..) Ik zit te wachten op een Digitaal ID of rijbewijs. Hoef ik eigenlijk geen pasjes meer mee te nemen. Een echte vooruitgang waar eigenlijk vele op zitten te wachten.
Heb je ook al maatregelen getroffen voor wanneer iemand anders er met jouw digitaal ID vandoor gaat (identiteitsfraude door een proxy-website)?
Ben benieuwd welke.
Precies. Kennelijk zijn we ook de voorzetstukken op geldautomaten (met magneetstrip-leeskopje gesloopt uit een cassetterecorder) en opzet-toetsenbord alweer vergeten.

Van wie is het apparaat waar jij jouw paspoort op legt?

Trouwens, zojuist meldde Patrick Breyer dat het EP met een verschil van 2 stemmen heeft ingestemd met EDIW / eIDAS2, zie https://www.patrick-breyer.de/eu-verordnung-ueber-digitale-identitaeten-eidas-piraten-unterstuetzen-keinen-blankoscheck-zur-online-ueberwachung-der-buergerinnen-3/

(bron: https://infosec.exchange/@echo_pbreyer@digitalcourage.social/112015375901380734).
29-02-2024, 17:43 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het hoepeltje snel en gemakkelijk: spring er door!
Ja leuk! lekkr makkelijk!
hahaha
me me me zijden de schaapjes
Braaf zei het wolfje, goed zo! Lief schaapje
nu nog een leuk chipje in je oortje
Jaj ja nog makkelijker
me me me
Het wolfje glimlachte en had inmiddels best wel honger gekregen
makkelijk dacht het wolfje en snel
schapen zijn toch zo lief en dom hahaha
Je leeft nog in de middeleeuwen? Of wilt ook nog gebruik maken van de Fax or telegram?

Ik zit te wachten op een Digitaal ID of rijbewijs. Hoef ik eigenlijk geen pasjes meer mee te nemen. Een echte vooruitgang waar eigenlijk vele op zitten te wachten.

Inderdaad digitale versie wacht ik ook op. Minder gevaar op verlies of diefstal en altijd bij de hand.

Vind de eerdere reacties wel erg ouderwets. Met de tijd mee en niet zo achterdochtig.

Voorbeeldje:
Je geeft dan zonder zorgen in een hotel je telefoon af aan de receptionist bij het inchecken, omdat hij/zij daar even een kopietje van moet maken voor administratie. Aangezien dat dan ook je reisdocument is.


Alles combineren in 1 apparaat mag dan handig lijken, maar als er iets fout gaat (en het is nu eenmaal technologie, dus er gaat altijd wel ergens iets fout leert de ervaring) dan ben je toch aardig in de aap gelogeerd.

Als je meerdere fysieke pasjes hebt, dan verdeel je je risico.
- Paspoort en rijbewijs. Beiden zijn te gebruiken als (on)officiele identificatie.
- Pinpas en creditcard. Met beiden kan je betalen.
Netjes te verdelen over verschillende zakken of houdertjjes.

En dan kom jij aanzetten met 1 smartphone met alles er op.
Want lekker makkelijk.

What could possible go wrong.


Met achterdocht is niets mis.
Als doorgwinterde IT-er heb ik geleerd, dat kritisch naar nieuwe oplossingen kijken, nogal eens wat bugs laat zien.
Waarom mogen nu dan niet kritisch hierop zijn?
29-02-2024, 19:42 door Anoniem
Vaak heeft de Free Software Foundation en de RMS website ook goede argumenten waarom technologie niet klakkeloos moet worden ingezet;
https://www.fsf.org/
https://stallman.org/
De ene software of middelen zijn de andere niet, er is een zeer groot verschil tussen soorten en de manier waarom software wordt gebruikt of misbruikt zowel door burgers als door overheden.
Het is van groot belang daar voorzichtig mee om te gaan.
Helaas is het velen inderdaad opgevallen dat het snel bergafwaards gaat met de wereld wat dat betreft, en dat heel veel dingen genormaliseerd/goedgepraat worden door overheden, vaak onder valse voorwendselen/drogredenen. (Terroristen, kinderen, etc)
Vaak zijn het uiteraard niet eens criminelen die het doelwit zijn van deze praktijken maar gewoon de burger die bij voorbaat onder verdenking worden gezet voor het overgrote gedeelte.
Bejamin Franklin heeft ooit gezegd dat "wie vrijheid opoffert voor een beetje veiligheid verdient geen van beide".
01-03-2024, 08:49 door Anoniem
Ja we worden straks under full controll gezet
https://www.ninefornews.nl/europarlement-stemt-voor-europese-digitale-identiteit-waar-stopt-dit/
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.