image

Mozilla blijft Manifest V2-extensies in Firefox voorlopig ondersteunen

donderdag 14 maart 2024, 09:40 door Redactie, 5 reacties

Mozilla blijft op Manifest V2-gebaseerde browser-extensies in Firefox voorlopig ondersteunen en als er wordt besloten om hiermee te stoppen zal dit tenminste twaalf maanden van tevoren worden aangekondigd, zodat extensie-ontwikkelaars hierop kunnen anticiperen. Dat heeft Mozilla aangekondigd. De manier waarop browser-extensies werken staat beschreven in een Manifest.

Over een aantal maanden zal Google voor Chrome Manifest V3 verplichten. De nieuwe regels van dit Manifest bieden volgens Google allerlei voordelen, maar critici stellen dat ze de werking van adblockers beperken. Ook Firefox maakt gebruik van een Manifest en is bezig met de implementatie van Manifest V3. In tegenstelling tot Google is Mozilla niet van plan om adblockers via Manifest V3 te beperken. De Manifest V3-implementatie van Mozilla verschilt van die van Google. Browser-extensies kunnen aangeven of ze met Chrome of Firefox werken.

Google zal daarnaast Manifest V2-extensies in Chrome dit jaar bij gebruikers gaan uitschakelen, zodat die alleen nog V3-extensies kunnen gebruiken. Firefox heeft geen plannen om V2-extensies voorlopig uit te faseren. Mocht Mozilla daarop terugkomen, zegt het dit minstens twaalf maanden van tevoren bekend te maken. Dit moet extensie-ontwikkelaars de tijd geven om hun extensie aan te passen.

Reacties (5)
14-03-2024, 10:05 door Power2All
Ben al een langere tijd op Waterfox overgestapt.
Werkt verder prima, en voor specifieke applicaties die Chrome nodig hebben, Edge browser werkt ook prima verder.
Jammer dat Google steeds meer de verkeerde kant op gaat, ben ook al bezig met een eigen gehoste mail server met anti-spam, die net zo goed werkt als Google's Gmail. RspamD werkt anders perfect, dat in combinatie met Mailcow integratie, helemaal toppie.
14-03-2024, 10:14 door Anoniem
Librewolf, TOR Browser, Vanadium en Privacy Browser (F-Droid) are the way to go, cheers!
14-03-2024, 10:37 door Anoniem
Ik ga nog eerder Lynx als browser gebruiken dan dat ik 1 advertentie door google's wijziging tolereer.
Ze kunnen mijn rug op.
14-03-2024, 12:54 door Anoniem
Door Anoniem: Librewolf, TOR Browser, Vanadium en Privacy Browser (F-Droid) are the way to go, cheers!
Librewolf loopt met regelmaat meer dan een dag achter op Firefox met de updates, dat vind ik een nadeel.
14-03-2024, 21:21 door Anoniem
Door Anoniem: Librewolf, TOR Browser, Vanadium en Privacy Browser (F-Droid) are the way to go, cheers!
Privacy Browser zit echt leuk en vooral knap in elkaar. Vooral de favorieten met één veeg tevoorschijn kunnen halen werkt prettig (kunnen ze bij Mozilla nog van leren). Daarnaast instellingen per site kunnen opslaan inclusief verschillende user agent keuzes.
En zonder technische kennis makkelijk te verbinden met Orbot.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.