image

Frans UWV lekt persoonlijke gegevens van 43 miljoen mensen

donderdag 14 maart 2024, 15:07 door Redactie, 2 reacties

Het Franse UWV, France Travail, is slachtoffer geworden van een cyberaanval waarbij de persoonlijke gegevens van waarschijnlijk 43 miljoen mensen zijn gestolen. Dat meldt de Franse privacytoezichthouder CNIL. De buitgemaakte gegevens bestaan uit namen, geboortedatum, geboorteplaats, social-securitynummers, e-mailadressen, adresgegevens, telefoonnummers en France Travail-gerelateerde informatie.

Het gaat om gegevens van mensen die de afgelopen twintig jaar via de dienst een baan zochten of hun cv hadden geplaatst. France Travail gaat alle getroffen personen de komende dagen informeren. De aanval vond plaats tussen 6 februari en 5 maart. Verdere details, zoals om wat voor soort aanval het gaat en hoe de aanvallers toegang konden krijgen, zijn niet bekendgemaakt.Vorige maand werd bekend dat de Franse betalingsverwerkers Viamedis en Almerys de gegevens van 33 miljoen mensen hadden gelekt

Reacties (2)
14-03-2024, 15:30 door karma4
met 67 miljoen inwoners en 43 miljoen betrokkenen is een algemene publiek advertentie beter op zijn plaats
15-03-2024, 07:00 door Anoniem
We moeten meer digi-drammen. Meer!
Wat zou er dan mis kunnen gaan?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.