image

Nederland en Vlaanderen gaan samen leraren digitaal vaardiger maken

dinsdag 26 maart 2024, 15:55 door Redactie, 1 reacties

Nederland en Vlaanderen gaan een methode ontwikkelen om leraren digitaal vaardiger te maken en hun kennis over digitale geletterdheid te vergroten, zo is op de Nederlands-Vlaamse Onderwijstop bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat leraren hun vaardigheden en kennis vervolgens op hun leerlingen overbrengen. De Europese Commissie heeft hiervoor zo’n 700.000 euro beschikbaar gesteld.

Het ontwikkelen van de methode gaat na de zomer van start en gebeurt in samenwerking met scholen. De methode zou na twee jaar voor alle leraren in het primair en voortgezet onderwijs bruikbaar moeten zijn. "De wereld wordt steeds digitaler en speelt zich ook meer en meer online af", zegt demissionair minister Paul voor Primair en Voortgezet onderwijs. "Ontwikkelingen als AI vinden razendsnel hun weg in de samenleving. We vinden het heel belangrijk dat onze leerlingen hierin wegwijs worden, maar dat betekent ook dat we hun docenten hiervoor de goede bagage moeten meegeven."

Reacties (1)
26-03-2024, 18:40 door Anoniem
Is dit niet 30 jaar te laat?

We (overheid/onderwijs) hebben een hele generatie aan hun lot over gelaten.
En dat is de generatie die nu de "kennis" en juist gedrag moet over brengen op de jeugd.
Terwijl ze zelf hun leven "verpest" hebben met sociale media, bubbels, influencers, etc

Die generatie is in ieder geval het schoolvoorbeeld hoe de jeugd het niet moet doen.
XD

iets van de put dempen als het kalf verdronken is.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.