image

X herstelt probleem met automatisch aanpassen van url's met Twitter.com

woensdag 10 april 2024, 16:52 door Redactie, 1 reacties

X heeft een probleem in de iOS-app verholpen waardoor het woord Twitter.com in url's automatisch werd aangepast naar X.com, ongeacht waar Twitter.com in de url voorkwam. Dit zou kunnen worden gebruikt voor phishingaanvallen. X is al enige tijd de nieuwe naam voor Twitter, maar het domein Twitter.com wordt nog voor allerlei zaken gebruikt. Het ontwikkelteam had echter besloten om een automatische aanpassing te doen zodra in berichten van gebruikers het domein twitter.com werd genoemd.

De implementatie liet echter te wensen over. Wanneer gebruikers namelijk in berichten een url zoals bijvoorbeeld netflitwitter.com gebruikten, werd de url automatisch aangepast naar netflix.com. Zodra gebruikers op de linkt klikten werden ze echter doorgestuurd naar netflitwitter.com. Meerdere X-gebruikers maakten melding van het probleem.

Iemand registreerde uit voorzorg het domein netflitwitter.com en plaatste daarop een waarschuwing. Mashable en The Register melden dat het losstaande domein Twitter.com nog wel wordt veranderd in X.com. It-journalist Brian Krebs laat weten dat ook de domeinen firefotwitter[.]com, ngintwitter[.]com en webetwitter[.]com zijn geregistreerd, maar nog niet actief in gebruik zijn.

Reacties (1)
Dat krijg je er nu van als je vrijwel je hele ontwikkel en controle organisatie op straat zet en dan iets idioots als de wijziging naar X.com doorvoert zonder er over na te denken wat dat betekend.
Als je dan ook nog eens je software niet fatsoenlijk test voor het in productie gaat, dan krijg je dit soort problemen.
Dat er uberhaupt nog mensen zijn die de afkalvende "service" van Elon gebruiken mag een wonder op zich worden genoemd.
Misschien tijd om voor hem om op de X te clicking ;)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.