image

Politie houdt verdachten aan voor ddos-aanvallen op Limburgs bedrijf

dinsdag 23 april 2024, 10:51 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft twee 24-jarige mannen uit Heerlen en Sittard aangehouden op verdenking van het uitvoeren van meerdere ddos-aanvallen op een bedrijf in Sittard. De aanvallen vonden vorig jaar november en in januari van dit jaar plaats en zorgden bij het bedrijf voor een schade van minimaal 150.000 euro, aldus de politie. Verdere details zijn niet gegeven.

De politie stelt dat het steeds eenvoudiger voor cybercriminelen is om ddos-aanvallen uit te voeren. "Bovendien kunnen cybercriminelen ook steeds makkelijker ddos-aanvallen kopen. Niet alleen bedrijven en organisaties lopen (meer) kans slachtoffer te worden, maar u ook." Zo adviseert de politie om regelmatig offline back-ups van waardevolle bestanden te maken. "Zo heeft u altijd toegang tot uw bestanden, ook in het geval van een ddos-aanval." Ook worden slachtoffers opgeroepen aangifte te doen.

Reacties (1)
24-04-2024, 16:32 door Anoniem
Dat is erg dom. Het geld zit niet in het zuiden, ik was 7 jaar voor hun leeftijd al naar het noorden gegaan.

Loon Limburg: 1.600 euro.

Amsterdam: 9.600 euro.

Klein verschil.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.