image

Google verhelpt opnieuw kritiek Chrome-lek dat uitvoeren code mogelijk maakt

woensdag 24 april 2024, 15:47 door Redactie, 0 reacties

Google heeft vandaag nieuwe versies van Chrome uitgebracht waarin een kritieke kwetsbaarheid is verholpen waardoor een aanvaller willekeurige code op het systeem kan uitvoeren en in het ergste geval het systeem volledig kan overnemen. Een gebruiker hoeft hiervoor alleen een gecompromitteerde of besmette website te bezoeken of een besmette advertentie te zien krijgen. Er is geen verdere interactie vereist. Dergelijke aanvallen worden ook wel een drive-by download genoemd.

Vier weken geleden kwam Google ook al met een update voor een kritieke Chrome-kwetsbaarheid, en net als toen bevindt het nu verholpen probleem zich in ANGLE. Dit is een onderdeel van de browser dat wordt gebruikt voor het uitvoeren van WebGL- en andere OpenGL-content. De kwetsbaarheid werd gevonden en gerapporteerd door twee onderzoekers van Qrious Secure, die hiervoor een beloning van 16.000 dollar ontvingen.

In het geval van kritieke kwetsbaarheden probeert Google de beschikbare update binnen dertig dagen onder alle Chrome-gebruikers uit te rollen. Details kunnen vervolgens na zestig dagen openbaar worden gemaakt. Google Chrome 124.0.6367.78/.79 is beschikbaar voor Windows en macOS. Voor Linux is versie 124.0.6367.78 verschenen. Updaten zal op de meeste systemen automatisch gebeuren. Dit kan echter een aantal dagen duren. Gebruikers die de update direct willen ontvangen zullen een handmatige controle moeten uitvoeren.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.