image

WhatsApp laat iOS-gebruikers inloggen via passkeys in plaats van sms-code

donderdag 25 april 2024, 14:29 door Redactie, 4 reacties

WhatsApp-gebruikers op iOS kunnen voortaan ook met passkeys op hun account inloggen, zo laat de chatdienst via X weten. Zes maanden geleden kwam de feature al beschikbaar voor Android. WhatsApp stuurt gebruikers een sms-code om te bevestigen dat de gebruiker de eigenaar van het betreffende telefoonnummer is. Wanneer gebruikers in de toekomst opnieuw op hun account willen inloggen kan dat nu ook met een passkey.

Hiervoor moet gebruikers wel eerst een passkey voor het account genereren. Deze passkey is vervolgens te gebruiken via Touch ID, Face ID of de passcode van de telefoon. Een sms-code is dan niet meer vereist. Wanneer gebruikers WhatsApp opnieuw installeren en eerder al een passkey hebben aangemaakt zal WhatsApp vragen of ze die passkey voor de registratie willen gebruiken.

"Passkeys worden nu ook voor iOS uitgerold, een veiligere (en eenvoudigere!) manier om opnieuw in te loggen met Face ID, Touch ID of je passcode", aldus WhatsApp op X. "Het is een veiligere manier om in te loggen en ons te laten weten dat jij het echt bent."

Reacties (4)
25-04-2024, 15:28 door Anoniem
Maar wat als je een telefoonnummer niet meer in bezit hebt en wel het account blijft gebruiken en locken met een passkey.
Kan de nieuwe eigenaar van het telefoonnummer dan geen whatsapp registreren ?
25-04-2024, 17:54 door Anoniem
Door Anoniem: Maar wat als je een telefoonnummer niet meer in bezit hebt en wel het account blijft gebruiken en locken met een passkey.
Kan de nieuwe eigenaar van het telefoonnummer dan geen whatsapp registreren ?

Die lock vervalt na x dagen niet in gebruik.
26-04-2024, 14:49 door Anoniem
Ik probeer dit uit te voeren op een iOS device in combinatie met Bitwarden, maar wanneer ik klik op > "Create Passkey" en vervolgens op "Continue" kom ik niet verder.. er gebeurd dan verder niets. Naar mijn weten ondersteund Bitwarden dit gewoon of zit dit weer anders in elkaar in combinatie met Whatsapp...?
27-04-2024, 01:34 door Anoniem
Mhh... WhatsApp is gewoon Signal, alleen dan als commerciële zwarte doos met ingebouwde metadataverzameling van al hetgeen dat de app pakt van een telefoon buiten de berichtjes om.
Het is echt wel de moeite waard om uw contacten over te halen naar een iets veiliger platform te verhuizen.
Hoe lang Signal en andere chatapps veilig blijven weet ik niet gezien de politiek zo'n gigantisch verlangen heeft om uw berichtjes te bespioneren. (CSS, etc)
Het ene excuus na het andere vliegt ons om de oren, net een verwend kind dat graag nieuwe Lego wil en excuses gebruikt om het toch te krijgen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.