image

Canadese apothekersketen sluit bijna 80 winkels wegens cyberaanval

dinsdag 30 april 2024, 09:28 door Redactie, 2 reacties

De Canadese drogisterij- en apothekersketen London Drugs heeft tot verdere aankondiging bijna tachtig winkels in het westen van Canada gesloten. Afgelopen zondag ontdekte het bedrijf dat het slachtoffer was geworden van een 'cybersecurity-incident'. Verdere details over het soort incident zijn niet gegeven. Volgens de keten zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat er gegevens van klanten of personeel zijn buitgemaakt.

Uit voorzorg werd echter besloten om alle winkels te sluiten, die zich bevinden in British Columbia, Alberta, Saskatchewan en Manitoba. Wanneer de winkels weer open gaan is op dit moment onbekend. Voor noodgevallen staan apothekers stand-by en kunnen worden gebeld voor het maken van een afspraak, zo laat de keten op X weten.

Reacties (2)
30-04-2024, 10:20 door Anoniem
Een apotheek is geen winkel. Het is een zorgverlener. Als je niet kunt kakken, of juist veel te veel, dan is het geen punt als de hema dicht is. Maar de apotheek, ander verhaal. Is geen winkel. Het is zorg die 24/7 bereikbaar moet zijn.

Een beetje "goed koopmansschap" hoort erbij. Maar als je midden in de nacht met een vinger in je dinges staat en je krijgt je pillen niet omdat je enkel cash bij je hebt.....

Het is geen winkel. Effies 80 sluiten omdat de computer gefukt is is beschamend. Sta je daar met die vinger in je dinges voor een gesloten deur, dat kan toch niet?
30-04-2024, 11:33 door Anoniem
Door Anoniem:

Het is geen winkel. Effies 80 sluiten omdat de computer gefukt is is beschamend. Sta je daar met die vinger in je dinges voor een gesloten deur, dat kan toch niet?

is beschamend ja.

Maar je weet niet hoe groot de storing is. Ze kunnen ook niet random allerlei medicijnen gaan uitdelen aan mensen omdat ze geen werkend computer systeem hebben. Voor de noodgevallen zijn ze beschikbaar...

Ik denk dat er momenteel niet veel meer inzit. Ze gaan echt niet uit luxe dicht.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.