image

Telecomproviders VS krijgen miljoenenboete voor verkopen locatiedata klanten

dinsdag 30 april 2024, 09:52 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC heeft verschillende Amerikaanse telecomproviders een boete van bij elkaar bijna tweehonderd miljoen dollar opgelegd wegens het illegaal verkopen van locatiegegevens van klanten. AT&T, Sprint, T-Mobile en Verizon verkochten de locatiedata aan 'aggregators', die toegang tot de informatie vervolgens doorverkochten aan third-party locatiegebaseerde serviceproviders (pdf).

Dit gebeurde zonder toestemming van de klanten en zonder het nemen van maatregelen om ongeautoriseerde openbaarmaking van de informatie te voorkomen, aldus de FCC. De toezichthouder legde Sprint en T-Mobile, die sinds het onderzoek zijn samengegaan, een boete van respectievelijk 12 miljoen en 80 miljoen dollar op. AT&T moet een boete van meer dan 57 miljoen dollar betalen en Verizon bijna 47 miljoen dollar.

"Onze communicatieproviders hebben toegang tot de meest gevoelige informatie over ons. Deze providers faalden in het beschermen van de informatie die aan hen was toevertrouwd. We hebben het hier over zeer gevoelige data die ze in hun bezit hebben: real-time locatiegegevens van klanten, wat laat weten waar ze naartoe gaan en wie ze zijn", zegt FCC-voorzitter Jessica Rosenworcel.

Het onderzoek naar de telecomproviders begon na berichtgeving dat de grootste telecomproviders in de VS zonder toestemming locatiegegevens deelden waarmee andere partijen personen volgden. Desondanks bleven de providers hiermee doorgaan, zonder maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de locatiegebaseerde serviceproviders die ze toegang tot de locatiedata gaven, toestemming van klanten hadden, zo stelt de FCC.

Reacties (5)
30-04-2024, 10:14 door Anoniem
Goh, een paar jaar geleden deden ze in Nederland iets soortgelijks. Alleen toen was de afnemer de overheid. Hoor je nooit meer wat van.
30-04-2024, 11:43 door Anoniem
Ze zaten en zitten er allemaal tot hun nek in - data is het nieuwe goud.
In ruil voor jouw privé-data maak je misschien later kans op een kortinkje.
Of het was al twee keer te duur geprijsd.

Pak het maar eens aan, als je er allemaal van leeft,
gewoon of als halve cybercrimineel.

Een beetje mompelen voor de Bühne, verder niets.
De handhaving is voorbij, heeft opgehouden te bestaan.
We zijn allemaal slachtoffer van de graaivogel.
30-04-2024, 16:11 door Anoniem
Worden de klanten ook gecompenseerd ?
30-04-2024, 22:52 door Anoniem
Door Anoniem: Worden de klanten ook gecompenseerd ?
Ja de tarieven stijgen om de toegenomen kosten te kunnen dekken.
30-04-2024, 23:24 door Anoniem
Natuurlijk worden klanten niet gecompenseerd, die zijn de klos want de boete moet natuurlijk ergens vandaan komen.
het is gewoon een verkapte belasting van de div,. regeringen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.