image

Cybersecurity-consultant aangeklaagd voor afpersen van it-bedrijf

donderdag 2 mei 2024, 16:02 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten is een 57-jarige voormalige cybersecurity-consultant aangeklaagd voor het afpersen van een it-bedrijf waar hij werkzaam was. De man werkte via een detacheringsbureau voor het it-bedrijf en was daar verantwoordelijk voor het vinden en verhelpen van kwetsbaarheden in systemen van het bedrijf. In deze rol had hij ook toegang tot vertrouwelijke en proprietary informatie van de onderneming.

Na ongeveer een jaar werd de opdracht van de consultant beëindigd. Een aantal dagen nadat hij bij het it-bedrijf was vertrokken gebruikte hij zijn toegang die hij nog steeds had om zonder toestemming gevoelige en proprietary informatie te downloaden. Vervolgens uploadde hij de data naar zijn persoonlijke cloudopslag. De consultant eiste wegens discriminatie en emotioneel leed een bedrag van 1,5 miljoen dollar, anders zou hij de documenten openbaar maken.

In een voorgestelde schikking wilde de consultant vastleggen dat het bedrijf hem niet zou vervolgen. De Amerikaan is nu aangehouden en aangeklaagd wegens afpersing, waarop een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar staat, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Reacties (2)
03-05-2024, 09:42 door Anoniem
Het kan een mij liggen, maar ik mis de link tussen 'het beëindigd van een opdracht' en 'discriminatie en emotioneel leed'.
03-05-2024, 11:43 door Anoniem
Door Anoniem: Het kan een mij liggen, maar ik mis de link tussen 'het beëindigd van een opdracht' en 'discriminatie en emotioneel leed'.
Ligt niet aan jou. Deze persoon heeft gewoon één excuse gebruikt om zijn misdaad te 'rechtvaardigen' => Ik heb geleden. Zo'n excuse past prima in deze Woke tijd waarbij al mening persoon aan de schandpaal genageld is voordat de schending duidelijk was.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.