image

VMware dicht Workstation-lek waardoor aanvaller host-systeem kan kapen

dinsdag 14 mei 2024, 16:16 door Redactie, 2 reacties

VMware heeft vandaag beveiligingsupdates uitgebracht voor een kritieke kwetsbaarheid in VMware Workstation en Fusion waardoor een aanvaller vanuit een virtual machine het onderliggende host-systeem kan kapen. Het beveiligingslek werd afgelopen maart tijdens de Pwn2Own-wedstrijd in Vancouver gedemonstreerd. Het beveiligingslek bevindt zich in het virtuele bluetooth device van VMware Workstation en Fusion.

Een aanvaller die in de virtual machine beheerdersrechten heeft kan via de kwetsbaarheid een use-after-free veroorzaken, om vervolgens code op het host-systeem uit te voeren. De impact van het beveiligingslek, aangeduid als CVE-2024-22267, is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.3. Daarnaast zijn ook verschillende andere kwetsbaarheden die tijdens Pwn2Own werden gedemonstreerd verholpen, maar die hebben een lagere impact. De onderzoekers die de VMware-aanval tijdens Pwn2Own demonstreerden ontvingen hiervoor een beloning van 130.000 dollar.

Reacties (2)
14-05-2024, 20:08 door Anoniem
Dus als je virtual bluetooth uitschakelt ben je veilig?
15-05-2024, 11:36 door Anoniem
Door Anoniem: Dus als je virtual bluetooth uitschakelt ben je veilig?
"Workaround:

The workaround is to turn off the Bluetooth support on the virtual machine.

Uncheck the option Share Bluetooth devices with the virtual machine on the impacted products by following the procedure described here"
https://knowledge.broadcom.com/external/article?legacyId=91760
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.