image

Kritiek lek in GitHub Enterprise Server kan aanvaller admintoegang geven

dinsdag 21 mei 2024, 17:21 door Redactie, 0 reacties

GitHub waarschuwt voor een kritieke kwetsbaarheid in Enterprise Server waardoor een aanvaller admintoegang kan krijgen. Het beveiligingslek is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 10.0 en doet zich voor bij installaties die gebruikmaken van SAML single sign-on (SSO) authenticatie met de optionele encrypted assertions feature. Een aanvaller kan een SAML response vervalsen en zo toegang tot een gebruiker met adminrechten krijgen.

GitHub Enterprise Server is een self-hosted platform voor softwareontwikkeling binnen een organisatie. Via het platform is het mogelijk om software te ontwikkelen en leveren. Toegang kan onder andere worden geregeld door middel van SAML (Security Assertion Markup Language) single sign-on (SSO) via een identiteitsprovider. Installaties die geen gebruikmaken van SAML SSO of SAML SSO authenticatie gebruiken zonder encrypted assertions zijn niet kwetsbaar.

Encrypted assertions is een feature die ervoor zorgt dat berichten van de SAML-identiteitsprovider standaard zijn versleuteld. De feature staat niet standaard ingeschakeld. De kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2024-4985, is aanwezig in alle versies van GitHub Enterprise Server voor 3.13.0 en is verholpen in versies 3.9.15, 3.10.12, 3.11.10 en 3.12.4.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.