image

Kritiek Veeam-lek kan aanvaller toegang tot back-upservers geven

woensdag 22 mei 2024, 13:38 door Redactie, 0 reacties

Een kritieke kwetsbaarheid in Veeam Backup & Replication kan een aanvaller toegang tot back-upservers geven. Er zijn beveiligingsupdates uitgebracht om het probleem te verhelpen. Veeam biedt oplossingen voor het maken en restoren van back-ups en repliceren van software. Via de kwetsbaarheid in Veeam Backup & Replication kan een ongeauthenticeerde aanvaller als elke willekeurige gebruiker inloggen op de Veeam Backup Enterprise Manager webinterface.

De impact van de kwetsbaarheid (CVE-2024-29849) is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8. Vorig jaar gebruikten criminelen achter de Cuba-ransomware een andere Veeam-kwetsbaarheid voor het aanvallen van back-upservers. Eind 2022 waarschuwde het Amerikaanse Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) voor twee andere actief aangevallen Veeam-kwetsbaarheden.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.