image

Ierse privacytoezichthouder onderzoekt datalek met papieren patiëntendossiers

woensdag 29 mei 2024, 15:30 door Redactie, 0 reacties

De Ierse privacytoezichthouder DPC is een onderzoek gestart naar de Ierse gezondheidszorg HSE vanwege datalekken met papieren patiëntendossiers. Aanleiding zijn video's op TikTok waarop dozen met papieren medische dossiers te zien zijn. Het gaat om een nu leegstaand psychiatrisch ziekenhuis in Donegal county en een locatie in Dublin, aldus de Ierse radio- en televisieomroep RTE. In de video zijn onder andere röntgenfoto's te zien.

De DPC meldt dat het aangekondigde onderzoek zich richt op de opslag en bewaarduur van papieren patiëntendossiers in externe opslaglocaties, alsmede datalekken bij twee specifieke locaties waar ongeautoriseerde derde partijen toegang toe hadden. Daarbij doelt de privacytoezichthouder op de online verschenen TikTok-video's.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.