image

Meta wil dat hof VS massaclaim over Cambridge Analytica-schandaal schrapt

dinsdag 11 juni 2024, 17:09 door Redactie, 8 reacties

Meta wil dat het hooggerechtshof in de Verenigde Staten een massaclaim schrapt die investeerders wegens het Cambridge Analytica-schandaal tegen het bedrijf hebben aangespannen. Een hoogleraar van de Universiteit van Cambridge had een Facebook-app ontwikkeld genaamd "This is your digital life" om persoonlijkheidsgegevens van Facebookgebruikers vast te leggen. De persoonlijke informatie die Facebookgebruikers via de quiz-app verstrekten kwam uiteindelijk in handen van Cambridge Analytica.

De app verzamelde niet alleen gegevens van de 270.000 mensen die van de app gebruikmaakten, maar ook van al hun vrienden. Zodoende kreeg Cambridge Analytica de data van 87 miljoen mensen in handen zonder dat die hiervan wisten of hier toestemming voor hadden gegeven. De data werd vervolgens voor politieke profileringsdoeleinden ingezet en gedeeld met derde partijen. Investeerders stellen dat ze niet goed door Meta over het schandaal zijn ingelicht. Daarnaast zou de manier waarop Meta het schandaal afhandelde voor een daling van de aandelenprijs hebben gezorgd.

Een lagere rechtbank oordeelde eerder dat de massaclaim doorgang kan vinden. Daarop heeft Meta nu het hooggerechtshof gevraagd of het de massaclaim wil schrappen. Het hof zal later dit jaar het verzoek in behandeling nemen, zo meldt The Hill. Eind 2022 besloot Meta al in een rechtszaak aangespannen door gebruikers voor een bedrag van 725 miljoen dollar te schikken.

Reacties (8)
11-06-2024, 17:14 door Anoniem
Alleen met een tijdmachine Meta, alleen met een tijdmachine... (-;
11-06-2024, 17:22 door Anoniem
Ja, natuurlijk willen ze dat.
Wij kunnen alleen maar hopen op een boete die ze nou ook eens een keer pijn doet in plaats van die flut bedragen die nu elke keer voorbij komen - the cost of doing business.
11-06-2024, 18:32 door Anoniem
Ik zit hier heel de dag met mijn neus op het scherm. En ik heb ook soms wel eens iets niet gezien. Dat kan gebeuren.

Maar ik doe het in mijn eentje. Ontploft alles, dan heb ik gelukkig geen aandeelhouders. Voor zo een grote als Meta, hoeveel neuzen zitten daar niet op een scherm te kijken.

Ik kan denk ik ook in verschillende landen de verkiezingen een beetje beïnvloeden want mijn eentje is wereldwijd actief. Alleen dat gaat nooit gebeuren. Dat doe je gewoon niet en zou het risico bestaan dan doe ik zelf wel een shutdown -h. En reboot wel na die verkiezingen. Ik werk niet met geleend geld. Dus dan heb ik ook niks uit te leggen, maar Meta natuurlijk wel. Heel je ouwe dag zal er maar in belegd zijn.
11-06-2024, 18:47 door Anoniem
amerikanen die in 1 hack 400 computers hacken kunnen de straf van 1 pc maal 400 krijgen...
amerikaanse bedrijven die 87 miljoen personen benadelen hoeven maar voor de prijs van 1 persoon te betalen... ruikt, nee, stinkt enorm naar klasse justitie a la bananenrepubliek...
12-06-2024, 06:10 door Anoniem
Big Tech rules the world, and we, the people, are a means to an end.
12-06-2024, 08:32 door Anoniem
Door Anoniem: amerikanen die in 1 hack 400 computers hacken kunnen de straf van 1 pc maal 400 krijgen...
amerikaanse bedrijven die 87 miljoen personen benadelen hoeven maar voor de prijs van 1 persoon te betalen... ruikt, nee, stinkt enorm naar klasse justitie a la bananenrepubliek...

Hoe zei Trump het ook al weer: "A shit hole country".
12-06-2024, 15:35 door Anoniem
Niet vergeten dat we aan het Cambridge Analytica-schandaal de eerste Trump periode en de Brexit te danken hebben.
12-06-2024, 18:36 door Anoniem
Cambridge Analytica..., aah het huidige Emerdata...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.