image

Mozilla neemt op privacy gericht advertentietechbedrijf Anonym over

maandag 17 juni 2024, 09:34 door Redactie, 3 reacties

Mozilla heeft het op privacy gerichte advertentietechbedrijf Anonym overgenomen. Anonym "privacyveilige manieren" waarop adverteerders kunnen zien hoe hun advertenties en advertentiecampagnes presteren, waarbij de privacy van internetgebruikers wordt gerespecteerd. Het bedrijf werd in 2022 door twee voormalige Meta-topfiguren opgericht.

"Door op veilige wijze versleutelde datasets van platforms en adverteerders te combineren, maakt Anonym schaalbare, privacyveilige metingen en optimalisaties van advertentiecampagnes mogelijk, en zorgt daarmee voor een verschuiving naar een duurzamer advertentie-ecosysteem", aldus Mozilla. Volgens de Firefox-ontwikkelaar zorgt de omgeving van Anonym ervoor dat adverteerders, uitgevers en Anonym zelf geen toegang tot "user level data" hebben.

Tevens worden gegevens geanonimiseerd verwerkt, wat zorgt voor 'geanonimiseerde inzichten en modellen', zodat adverteerders kunnen zien hoe hun advertentiecampagnes het doen, zonder dat hierbij de privacy van internetgebruikers wordt geschonden, gaat Mozilla verder. Als laatste wordt er gebruikgemaakt van "differentiële privacy-algoritmes", waarbij er "ruis" aan de data wordt toegevoegd, om zo te voorkomen dat die naar individuele gebruikers is te herleiden. Mozilla is van plan om Anonym binnen de "Mozilla familie" te integreren. Details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Reacties (3)
17-06-2024, 09:58 door Anoniem
Weet je wat? Adverteerders hoeven helemaal niks van me te weten, anoniem of niet.
Het zijn een stel graaiers die zich overal doorheen wormen en ik ben ze zat.
17-06-2024, 11:28 door Anoniem
Dit is geen verkeerde strategie.
We zien dat privacy op individueel niveau niet gerespecteerd wordt, er zijn genoeg onwetenden die foto's van derden maken en ze wereldwijd ontsluiten via sociale media.
Overheden hebben nog geen adequate wetgeving ondanks dat ze er al decennia mee bezig zijn (GDPR en DPF uitgezonderd).
Als je op deze manier de markt zelf van binnenuit kan verbeteren is dat een extra stap in de goede richting.
17-06-2024, 13:10 door Anoniem
Ben geen IT specialist, maar waarom de rollen niet omdraaien? Dus zoveel mogelijk met een soort van plug-in in de browser, data spugen richting de adverteerder. Rollen dus eigenlijk omdraaien. Krijgen ze waardeloze willekeurige data teruggestuurd van alles en iedereen die overal in geïnteresseerd zijn.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.