image

Amerikaanse broodjesketen Panera Bread meldt datalek door ransomware

dinsdag 18 juni 2024, 10:54 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse broodjesketen Panera Bread, dat meer dan tweeduizend locaties in de Verenigde Staten en Canada telt en in 2022 een omzet van 5,8 miljard dollar had, heeft personeel gewaarschuwd dat hun gegevens bij een ransomware-aanval zijn gestolen. Uit een e-mail die via Reddit openbaar werd gemaakt zou blijken dat het bedrijf de criminelen achter de aanval losgeld heeft betaald om publicatie van de data te voorkomen.

De aanval op de systemen van de broodjesketen vond eind maart dit jaar plaats. Afgelopen donderdag deed Panera Bread een datalekmelding bij de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Californië, waarin het laat weten dat het op 23 maart slachtoffer werd van een 'security incident' waarbij gegevens van medewerkers zijn gestolen (pdf).

Op Reddit verscheen dezelfde dag een screenshot van een interne e-mail die het bedrijf naar personeel zou hebben gestuurd. Daarin staat dat het garanties heeft gekregen dat de gestolen informatie is verwijderd en niet zal worden gepubliceerd. Verdere details worden echter niet gegeven. Wel zegt Panera Bread dat het de beveiliging gaat aanscherpen. De broodjesketen heeft niets in het openbaar laten weten over een overeenkomst met de aanvallers.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.