image

Cloudplatform duizenden Amerikaanse autodealers door nieuwe aanval offline

vrijdag 21 juni 2024, 14:15 door Redactie, 1 reacties

Een systeem waar duizenden Amerikaanse autodealers voor hun bedrijfsvoering gebruik van maken, waaronder de verkoop van auto's, is wegens een nieuwe aanval opnieuw offline gegaan. Zo'n vijftienduizend dealers in de Verenigde Staten maken gebruik van het cloudplatform van softwarebedrijf CDK Global. Eerder deze week haalde CDK het systeem offline wegens een cyberaanval.

Het systeem werd woensdagmiddag hersteld, maar woensdagavond Amerikaanse tijd kreeg CDK met een tweede aanval te maken, zo laat het in een bericht aan autodealers weten. Het systeem is nu weer offline en het softwarebedrijf weet niet wanneer het zal zijn hersteld, maar vermoedelijk zal dit meerdere dagen duren. Autodealers gebruiken het cloudplatform voor hun gehele bedrijfsvoering, waaronder administratie, salarisbeheer, inventaris, planbeheer voor onderhoud en reparaties en verkoop. Sommige autodealers zijn voor de verkoop van voertuigen op pen en papier teruggevallen, zo melden Axios, Reuters en CNN.

Reacties (1)
23-06-2024, 08:43 door Anoniem
In Nederland gebruiken dealers dit pakket toch ook? Autoline?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.