image

Man krijgt 3 jaar cel voor stelen van 288.000 euro via bankhelpdeskfraude

vrijdag 21 juni 2024, 16:18 door Redactie, 4 reacties

Een man die door middel van bankhelpdeskfraude 288.000 euro wist te stelen is door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Daarnaast moet hij het gestolen bedrag terugbetalen. De man, die al twee keer eerder wegens bankhelpdeskfraude is veroordeeld, had het volgens de rechter op kwetsbare ouderen voorzien.

Slachtoffers werden gebeld en kregen te horen dat er verdachte transacties vanaf hun bankrekening plaatsvonden. De zogenaamde bankmedewerker vertelde slachtoffers dat hun bankrekening zou worden geblokkeerd, waarna ze een nieuwe bankpas zouden krijgen. Slachtoffers kregen vervolgens de instructies dat zij hun oude bankpas en SNS-digipas of Rabo-scanner in een envelop moesten doen en dat de envelop door een andere bankmedewerker bij hun woning zou worden opgehaald.

Nadat de 'koerier' de envelop met pinpas en digipas of scanner erin had opgehaald, vonden er vrijwel direct handelingen met de bankrekeningen van de slachtoffers plaats. Zo werd er geld van de spaarrekening overgeboekt naar de lopende bankrekening, de opnamelimiet verhoogd, werden er grote contante geldbedragen opgenomen bij een geldautomaat of werden er met de bankpas van het slachtoffer luxe goederen gekocht bij exclusieve winkels, veelal in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, zoals Louis Vuitton, Prada en Gucci.

Bij één slachtoffer werd op deze wijze meer dan 189.000 euro gestolen. "De rechtbank rekent de verdachte zijn berekenende, doortrapte en enkel op geld beluste handelen ernstig aan", zo liet de rechter in het vonnis weten. "De verdachte heeft zich niet bekommerd om de gevolgen van zijn handelen, maar alleen gedacht aan zijn eigen financiële gewin: een makkelijke manier om snel aan veel geld te komen om een luxe leventje met dure kleding en spullen te bekostigen."

Reacties (4)
21-06-2024, 19:32 door Anoniem
Meer dan 189.000 bij een slachtoffer gestolen.
Die persoon is dus eigenlijk twee keer bestolen want in het verleden heeft de belastingdienst belasting geheven over fictief rendement terwijl er helemaal geen sprake was van rendement op het vermogen.
Maar ja, de een krijgt drie jaar voor diefstal en de ander gaat vrijuit. Het is niet eerlijk.
21-06-2024, 19:45 door Anoniem
Je moet het positief zien.
Voorlopig zijn de oudjes drie jaar lang veilig voor deze crimineel.
22-06-2024, 11:04 door Anoniem
Door Anoniem: Meer dan 189.000 bij een slachtoffer gestolen.
Die persoon is dus eigenlijk twee keer bestolen want in het verleden heeft de belastingdienst belasting geheven over fictief rendement terwijl er helemaal geen sprake was van rendement op het vermogen.
Ja maar zo werkt dat met vermogensrendementheffing he?
Je betaalt geen belasting over het daadwerkelijke voordeel wat je hebt van je vermogen, maar over het feit dat dit
in de toekomst mogelijk voordeel zou kunnen geven.
Als je spaargeld hebt of belegd hebt dan betaal je belasting over de momentele waarde, als je aandelen kelderen of
je spaargeld gestolen wordt dan krijg je je geld niet terug...

Grappiger nog: als je allemaal getallen op je computer hebt staan waar anderen een fictieve waarde aan toekennen dan
betaal je over die fictieve waarde belasting, zelfs als het systeem erachter totaal hol is en op het moment dat mensen
die waarde willen incasseren die helemaal nergens blijkt te zijn.
Dat gaat in de toekomst ook nog veel slachtoffers en gedoe geven!
22-06-2024, 16:42 door Anoniem
Zo werkt het dus niet.
De rechter heeft er inmiddels over geoordeeld en bepaalt dat geen belasting geheven mag worden over rendement dat niet genoten is.
De belastingdienst zit er nu mee in de maag want er moet miljarden euro’s aan onterecht geheven belasting worden terugbetaald aan de gedupeerden.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.