image

Criminelen publiceren gestolen patiëntgegevens Britse gezondheidszorg

vrijdag 21 juni 2024, 16:47 door Redactie, 1 reacties

Criminelen zijn begonnen met het publiceren van honderden gigabytes aan patiëntgegevens die ze bij de Britse gezondheidszorg NHS wisten te stelen, zo meldt de BBC. Door de aanval zijn inmiddels meer dan drieduizend operaties en klinische behandelingen verzet. De ransomware-aanval vond plaats tegen Synnovis, een laboratorium dat bloedtests voor ziekenhuizen en zorgorganisaties in Londen verwerkt. De aanvallers hebben een losgeldbedrag van veertig miljoen pond geëist.

Via de eigen website is de ransomwaregroep begonnen met het publiceren van gestolen data, waaronder namen, geboortedatum, NHS-nummer en omschrijving van bloedtests. In een reactie stelt NHS England London dat de aanval nog steeds een grote impact heeft op de dienstverlening. Eerder werd er al een oproep gedaan aan bloeddonoren om zich te melden, aangezien er dringend behoefte is aan bloed. De Britse privacytoezichthouder heeft inmiddels om opheldering gevraagd.

Reacties (1)
21-06-2024, 19:42 door Anoniem
Ik heb even op hun website gekeken en er staan 0 bestanden gepubliceerd. Dus of het onderzoek van de BBC klopt niet, of er is betaald en de bestanden zijn offline gehaald.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.