image

"Miljoenen computers geinfecteerd door Panda virus"

donderdag 18 januari 2007, 13:31 door Redactie, 2 reacties

Volgens een Chinese krant is er een nieuwe "vijf-sterren cyberworm" actief die al miljoenen computers wereldwijd geinfecteerd heeft. Het Fujacks virus open een backdoor op geinfecteerde systemen, wijzigt gegevens, steelt informatie, downloadt meer malware en opent websites. Daarnaast worden alle .EXE bestanden op de computer geinfecteerd en de bijbehorende pictogrammen vervangen door een pictogram van een panda met wierook in zijn poten.

Naast Chinese Windows versies zijn ook Engelstalige versies niet veilig. Fujacks kan zich verspreiden via gedeelde netwerkmappen en draagbare media zoals USB-sticks, camera's en muziekspelers. Fujacks plaatst een AUTORUN bestand op geinfecteerde draagbare media, zodat het virus zich kan verspreiden als het apparaat in een andere PC wordt gestopt. Vanwege de infectie zal menig computer niet goed meer werken.

Toch is er niets aan de hand volgens virusbestrijder Sophos. "We hebben één of twee meldingen gehad dat PC's uit Azie geinfecteerd waren, maar er is geen bewijs van een massale uitbraak, tenminste onder zakelijke gebruikers, zoals door sommigen gesuggereerd wordt" zegt Graham Cluley.

Reacties (2)
18-01-2007, 15:07 door Anoniem
huh, een antivirustoko die zoiets NIET misbruikt om 'extra' licenties te
verkopen? zijn ze ziek?
19-01-2007, 13:28 door Anoniem
idd, dan zal het dus ook echt niets zijn denk ik dan
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.