image

Gevangene kraakt gevangenisnetwerk

zaterdag 8 november 2008, 11:11 door Redactie, 6 reacties

Een Amerikaanse gevangene heeft het netwerk van de gevangenis waar hij zat opgesloten gehackt en de gegevens van het personeel aan andere gevangenen doorgespeeld. De 42-jarige Francis Janosko wist de namen, adresgegevens, geboortedata, social security nummers en telefoonnummers van meer dan 1100 gevangenismedewerkers te stelen. Janosko gebruikte een fout in de onderzoekssoftware die voor de gevangenen beschikbaar is, om toegang tot de database met personeelsgegevens te krijgen. Naast het stelen van de persoonsgegevens, bemachtigde hij ook de gebruikersnaam en wachtwoord voor het gevangenis management programma en had hij toegang tot het internet. Eenmaal online zocht hij foto's van gevangenispersoneel, gevangenen en luchtfoto's van de gevangenis.

De hacker werd aangehouden nadat zijn gevangenisstraf er al op zat. Volgens de aanklacht was de onderzoeksserver via het gevangenisnetwerk met het internet verbonden, maar was die zo ingesteld dat gebruikers geen toegang tot het web konden krijgen. Janosko moet terechtstaan wegens identiteitsdiefstal en het bewust beschadigen van een beveiligde computer. Hiervoor kan hij maximaal een gevangenisstraf van 12 jaar en een boete van 250.000 dollar krijgen. De man was al meerdere keren veroordeeld wegens het bezit van kinderporno.

Reacties (6)
08-11-2008, 17:18 door Anoniem
Ten eerste.kudos, maar hij had het niet moeten misbruiken natuurlijk.
Die 12 jaar straf zijn verdeeld in 10 voor de computermisbruik en slechts 2 voor identiteitsdiefstal.
09-11-2008, 14:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-11-2008, 06:51 door Anoniem
Door IceyoungDefinitie Identiteitsdiefstal is een vorm van oplichting. De oplichter wendt zich voor iemand anders te zijn; zo kan hij dingen verwerven op naam van iemand anders.

Dat lees ik hier niet, ik lees alleen dat ie achter gegevens van mensen is gekomen hetgeen je in Amerika gewoon op Internet tegen betaling ook kan doen.

Wat heeft ie dan beschadigd aan die computers??

Beter lezen dan:

Naast het stelen van de persoonsgegevens, bemachtigde hij ook de gebruikersnaam en wachtwoord voor het gevangenis management programma <- identiteitsdiefstal.
10-11-2008, 10:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-11-2008, 14:37 door Anoniem
"Identitietsdiefstal is niet via een admin password op een systeem komen hoor. Dat zou het zijn als hij die gegevens gebruikt voor het doen van aankopen of iets dergelijks."

Als hij een valse hoedanigheid aanneemt, dan is er sprake van identiteitsdiefstal en dat was hier het geval. Het maakt daarbij niet zoveel uit of het administrator account op naam staat, ofdat er sprake is van bijvoorbeeld een functioneel account.
10-11-2008, 18:28 door SirDice
between October 1, 2006 and February 7, 2007, JANOSKO configured the prison's computer network to provide himself, {....}
Waarom heeft het tot 5 november 2008 geduurd voordat'ie hiervoor opgepakt werd?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.