image

Britten willen slimme meters wel verplichten

dinsdag 12 mei 2009, 11:24 door Redactie, 8 reacties

In tegenstelling tot de Nederlandse overheid is men in Groot-Brittannië wel van plan om slimme meters voor de bevolking te verplichten. Als het aan de Britse overheid ligt zal in 2020 elk huishouden van een slimme meter zijn voorzien. Waar men zich in Nederland vooral over de gevolgen voor de privacy druk maakte, liggen de Britten wakker van de kosten. De regering schat dat de slimme meters consumenten en energiebedrijven zo'n 3 miljard pond in de komende twintig jaar kunnen besparen. De kosten voor het uitrollen van de apparatuur is echter meer dan het dubbele. Burgers zullen dan ook gedeeltelijk voor de kosten opdraaien.

De meters sturen in "real-time" informatie over het elektriciteits- en gasverbruik naar het energiebedrijf. Hierdoor hoeven mensen niet meer thuis te zijn als hun meterstand wordt opgenomen en krijgt men direct inzicht in het eigen verbruik, waardoor men zuiniger zou gaan leven. Milieubewegingen en de oppositie willen de meters dan ook voor 2020 invoeren, maar volgens consultants van Ernst & Young vormt zelfs deze datum al een uitdaging.

Reacties (8)
12-05-2009, 12:21 door Preddie
krijgen we dan over 5 jaar ook een bericht dat de gegevens van de stroomverbruiker on te recht worden opgeslagen en dat ze vervolgens er 12 jaar over gaan doen om de gegevens te verwijderen......:P

straks nog even wachten en kunnen we straks de "Ultieme inbrekers-kit" gaan maken met onder andere googleMaps, googleStreetvview, Tool om slimme meters uit te lezen, wat WIFI hacking tools er bij. kun je in 1 oog opslag zien in welk huis je wanneer het best kunt inbreken ....
12-05-2009, 13:05 door Anoniem
"krijgt men direct inzicht in het eigen verbruik"
Direct is wat overdreven, als het eerst naar het energiebedrijf gestuurd wordt.
Juist vanwege de privacy en omdat men wil dat de gebruiker op zijn energieverbruik stuurt, is het beter om die informatie rechtstreeks aan de gebruiker beschikbaar te stellen ipv het energiebedrijf. Ze moeten die schakel er tussen uit halen.

Dit gaat in Groot Britannie het volgende lek-verhaal worden de komende jaren.
Leuk voor de inbrekers, weten ze meteen wie er niet thuis is.

Ook leuk is dat de overheid de burger op extra kosten jaagt, terwijl niet gevraagd wordt of die burger dat eigenlijk wel wil. Tot nu toe hoor je alleen maar energiebedrijven en milieubewegingen. De lobby-groepen dus. En de politiek er maar achter aan lopen.
12-05-2009, 13:06 door Anoniem
Nee hoor. Over vijf jaar krijg je het bericht dat duizenden tegenstanders van premier Wilders zijn gearresteerd. Ze hadden de tv aanstaan bij een uitzending van de linkse publieke omroep.
12-05-2009, 14:43 door Anoniem
Dit komt de consument absoluut niet ten goede. Als de energiebedrijven dit zo graag willen, moeten ze het gewoon zelf betalen.

Mensen gaan echt niet elke week gaan kijken hoeveel ze verbruikt hebben, hou toch eens op.
12-05-2009, 15:46 door Didier Stevens
"De meters sturen in "real-time" informatie over het elektriciteits- en gasverbruik naar het energiebedrijf. "

Zal iemand dus een dissector voor Wireshark moeten schrijven ;-)
12-05-2009, 21:48 door Anoniem
Wat wordt er dan bespaard als het 2 keer zoveel kost ?
14-05-2009, 08:47 door spatieman
qoute:
Burgers zullen dan ook gedeeltelijk voor de kosten opdraaien.
end qote.

hier in 0031, mag men kompleet voor deze meters opdraaien..
14-05-2009, 16:37 door MarkII
wat een onzin zeg die slimme meters.

Er is al voor gewaarschuwd dat ze te hacken zijn. Waarom dan zo massaal uitrollen.....

En ik ben niks verplicht dus slimme meter is bij mij standaard een nee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.